Este falit. Băncile contestă plățile făcute în contul Aeroportului pe care a cultivat porumb!

Omul de afaceri Axente Obrejan, un apropiat al lui Ghiorghioni, refuză să rezilieze contractul cu forul județean, așa cum îi cere cea mai importantă instituție din Caraș-Severin.

Conducerea Consiliului i-a reproșat o serie de aspecte pe care controversatul Arabela nu le-ar fi făcut, dar acesta crede că i se face o mare nedreptate. Asta, deși s-a jucat cu tupeu cu soarta obiectivului pe care ar fi trebuit să îl repornească. Avioanele nu aterizează și nici nu decolează de pe pista din Caransebeș. Pe lângă faptul că a cultivat porumb pe aeroport și a primit subvenții ilegal de la APIA pentru a face rost de fonduri pentru potențiale investiții, controversatul Obrejan, anchetat în prezent de procurori pentru evaziune fiscală, are probleme și cu plata redevenței.

În acest sens, oficialii de la județ au constatat că plata sumei aferente trimestrului IV al anului 2014, care s-a efectuat de către SC Excav Prod SRL, și nu de către concedent, are un caracter incert, fiind contestată de către Banca Comercială Română în fața instanțelor judecătorești.

„De asemenea, plata cu întârziere a redevenței aferente trimestrului I al anului 2015, precum și a numeroaselor facturi emise de către concedent pentru stabilirea majorărilor de întârziere reflectă cu claritate faptul că SC Aeroportul Caransebeș SA se confruntă cu serioase probleme financiare, cu atât mai mult cu cât plățile efectuate în ultima perioadă (trimestrul IV 2014 – trimestrul I 2015), atât în ceea ce privește plata redevenței, cât și a majorărilor de întârziere, s-au realizat de către persoane juridice care nu se află în relații contractuale cu concedentul (SC Excav Prod SRL – concesionar formal, SC Alpha Gama SRL și SC Carluk Trans Escav SRL), dar care au achitat în nume propriu sumele de bani pe care ar fi trebuit să le plătească concesionarul”, explică oficialii Consiliului Județean în documente oficiale.

Un exemplu oferit în acest sens de specialiștii din CJ CS îl reprezintă faptul că redevența aferentă trimestrului al II-lea al anului 2015 nu a fost achitată nici măcar până la data de 30 septembrie, deși termenul scadent de plată era data de 30 iunie, fapt care confirmă incapacitatea de plată. În plus, juriștii forului județean subliniază faptul că la data de 30 septembrie 2015 a devenit scadentă plata unei alte rate a redevenței.

În concluzie, până acum Obrejan le este dator cărășenilor cu aproape 150.000 de lei doar la acest capitol. La cel al tupeului sau al bunului simț este dator vândut!