O nouă carte scrisă de caransebeșeanca Lavinia Călina a fost lansată la Salonul Internațional de Carte Bookfest

Tânără, ambițioasă, talentată, creativă și foarte prietenoasă pe rețelele de socializare cu cititorii ei, scriitoarea Lavinia Călina se bucură deja de foarte multe invitații pentru a-și prezenta lucrările și lansări de carte.

La sfârșitul săptămânii trecute, la standul editurii Herg Benet din cadrul Salonului Internaţional de carte Bookfest, ce a fost organizat la Bucureşti, a avut loc lansarea celui de-al doilea volum din trilogia „Neamul Corbilor” („Blestemul zorilor”). Seria prezintă războiul dinte cinci neamuri de vrăjitori, dintre care cel mai rău şi crud e cel al Corbilor.

Întotdeauna în cărțile caransebeșencei găsim intrigă, dragoste, frustrări sau război între personaje, astfel că nici în cea de-a cincea carte nu se face rabat. Despărțite de încrâncenata luptă a magiei, luptă la care nu și-au dorit să ia parte, reîntâlnirea dintre Nicol și Roxana nu este cea așteptată. Ambele tinere fete intră în mrejele fără scăpare ale propriilor neamuri, adâncindu-se treptat în fapte care le determină, aparent, să își piardă identitatea. Iar viziunea cea mai întunecată, a morții și a crimei de neînchipuit, pare să prindă contur din ce în ce mai puternic. Un contur negru… al destinului neînduplecat.

La întoarcere de la târgul de carte din București, Lavinia Călina ne-a declarat: „E o plăcere să îmi lansez cărțile alături de prietenii mei din Bucureşti, dar cel mai mult mă bucur că orașul meu, Caransebeș, are mereu un reprezentant la târgurile mari de carte din capitală. Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge la a cincea carte în aşa scurt timp şi că urmează a şasea, la finalul anului. Am muncit foarte mult pentru promovarea romanelor ce au apărut, am făcut clipuri promo, am mers prin ţară ca să mă întâlnesc cu cititorii, în iarnă m-am apucat şi de booktubing. Îmi doresc să le arăt tinerilor că literatura de azi nu e chiar atât de anostă şi plictisitoare cum au impresia”.

În toamna acestui an va apărea şi al treilea volum din seria „Ultimul avanpost”, dar până atunci urmează câteva evenimente de promovare prin mai multe locații din ţară, dar şi în Austria.

CITEȘTE ȘI:

Cum a reușit o tânără din Caraș-Severin să cucerească inima a mii de tineri din România?

Zona zero, lupta pentru supraviețuire a început