Cum a reușit o tânără din Caraș-Severin să cucerească inima a mii de tineri din România?

Poveștile cu prinți, prințese sau regate rupte din viitor sunt prea rar spuse în zilele noastre. Cei care au curaj să și le imagineze însă câștigă simpatia publicului.

O tânără din Caransebeș bucură sufletele a sute de cititori  prin creațiile literare pe care pe scoate pe piață. Deși are doar 25 de ani, Lavinia Călina a reușit într-un timp foarte scurt să publice două romane catalogate de specialiști ca făcând parte din categoria SF-urilor și se pregătește să-l lanseze și pe cel de-al treilea la  Târgul Bookfest din București, care va avea loc în 23 mai.

Lavinia Călina spune că nu a cochetat foarte des cu scrisul, dar îi plăcea, atunci când era mai mica, să aibă foarte multe jurnale personale în care să-și pună gândurile. A încercat să studieze litere și limbi străine, dar a ajuns la concluzia nu era ceea ce își dorea, apoi s-a convins că poate fi de folos oamenilor și s-a înscris la școala de asistente medicale, iar în paralel se ocupă de fotografie și filmări video ca o ocupație de familie.

Tânăra a ajuns repede la inima adolescenților care o solicită în tot felul de întâlniri literare, de discuții pe blogul său personal și prezentări de carte.

Volumele tinerei sunt pline de magie și acțiune, răsturnări de situație, intrigi țesute de veacuri sau iubiri blestemate; un creuzet al coșmarurilor devenite realitate, în care moartea pândește din colțul oricărei străzi, în ochii oricărui trecător și chiar din adâncul propriului suflet. Vorbim de prima carte „Neamul Corbilor – Vol. 1: Copiii întunericului”, iar în cea de-a doua, „Ultimul avanpost”, se prezintă o situație după al Treilea Război Mondial, în România anului 2046, când este Regat. Logodită cu prinţul Alex şi fiică a ministrului de Interne, tânăra Diane trăieşte o viaţă luxoasă şi lipsită de griji, însă brusc această viața i se schimbă complet într-o singură noapte, atunci când este răpită de către un grup de rebeli, pentru care guvernarea autoritară a regatului întruchipează răul absolut. O carte plină de acțiune, răsturnări neaşteptate de situaţie, intrigi și adevăruri cruciale.

Dacă va reuși Diane să risipească misterul și, mai ales, va reuși să descopere, în final, care este adevărata ei identitate veți afla doar în al doilea volum, „Vânătoarea din Ultimul Avanpost”, care va fi lansat în curând.

Lavinia Călina este prima scriitoare de succes în rândul iubitorilor de lectură SF pe care a dat-o Caransebeșul în ultimii zeci de ani. Dacă vă plac poveștile cu vrăjitoare, magie, basmele și tot ce ține de mistic puteți încerca o carte scrisă de tânăra și talentata Lavinia Călina.