PREMIERĂ. „Mary Poppins”, primul spectacol muzical pentru copii, pus în scenă de actorii din Reșița!

po 1000x100px (4)

Teatrul de Vest vine în fața spectatorilor cu o premieră. Spectacolul muzical pentru cei mici, dar în egală măsură și pentru cei mari va fi pus în scenă duminică dimineață, de la ora 11.00.

Pentru a face cunoscut spectacolul publicului larg, regizorul, de această dată Camelia Ghinea, a susținut o altfel de conferință de presă în cadrul căreia a prezentat toți actorii care vor urca pe scenă, dar și personalul tehnic. În urma prezentării, actorii chiar au făcut o demonstrație în forță, pentru a convinge pe toată lumea că Mary Poppins merită admirată în toată splendoarea ei. Cu siguranță că veselia actorilor va fi transmisă publicului, astfel că merită să vă petreceți o dimineață de week-end alături de cea mai celebră guvernantă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157653248105441″]

„Am realizat regia artistică, decorul, costumele, dar și joc în personajul principal, Mary Poppins. Un singur copil a mai jucat și în altă piesă, restul fiind toți, la debut. Lucrez cu ei de circa șase luni. Deci nu e foarte mult. Pentru experiență scenică ți-ar trebui măcar doi, trei ani de cerc de teatru, pentru a face un lucru foarte bun. Încerc să obțin de la copii o educație prin joc, prin bucurie, pentru că noi, adulții, am uitat să ne bucurăm, am uitat să fim copii. Nu putem să le cerem copiilor să fie copii, atâta vreme cât nu îi învățăm și acest lucru. Nu știu dacă ați observat, dar copiii nu se mai joacă, nu mai știu ce e șotronul, ce e Baba-Oarba sau De-a v-ați ascunselea, iar aceasta este numai vina noastră, a adulților”, a declarat Camelia Ghinea astăzi, la Teatrul de Vest din Reșița.

La conferinţa de presă au participat şi actorii Luisa Maruşca, Alex Muntean, Marius Tudor, Cora Similian,  Florin Ibraşi, Adriana Mesar, Cristiana Terciu, Titiana Panici și Sorin Fruntelată. Piesa va fi pusă în scenă duminică, 24 mai, de la ora 11.00, iar spectacolul va fi o premieră, pentru că este primul muzical pentru copii pus în scenă de talentații actori reșițeni. Prețul unui bilet este de șapte lei.

headerexpress cc

Din distribuție fac parte și copiii Cercului de Teatru înființat de Camelia Ghinea, cu sprijinul managerului, și care funcționează în incinta instituției de cultură.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650928831053″]

„Pentru mine, este cea mai mare realizare. Acesta este motivul pentru care am înființat acest cerc de teatru, în urmă cu o jumătate de an, pentru care am avut sprijinul managerului Teatrului de Vest din Reșița, Nicolae D. Vlădulescu. La ora actuală, la cercul de teatru sunt zece copii, cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani, dar sperăm ca din toamnă numărul lor să crească. A fost un experiment, să vedem dacă putem face față”, a adăugat Ghinea.

Tot duminică, de la ora 19.00, Teatrul  Naţional Cluj va încânta spectatorii cu comedia „Ménage à trois”, în regia lui Sorin Misirianţu. Din distribuţie fac parte Ioan Isaiu, Anca Lăcusteanu și Sorin Misirianţu.