Prefectul Ciobanu rupe tăcerea după descinderile DNA în Consiliul Județean: „Este o situație foarte jenantă!”

Acţiunile procurorilor DNA de la Reşiţa, care i-au vizat pe primii doi oameni ai judeţului, Sorin Frunzăverde şi Ionesie Ghiorghioni, au generat inexplicabil de puţine şi palide reacţii din partea liderilor politici din judeţ sau a şefilor anumitor instituţii. Prefectul Nicolae Miu Ciobanu este doar unul dintre puţinii care au comentat situaţia explozivă de la nivelul conducerii administraţiei judeţene.       

 

„Consider că trebuie să lăsăm autorităţile să-şi facă datoria. Situaţia creată la nivelul judeţului Caraş-Severin după ultimele evenimente şi incursiuni ale DNA-ului în Reşiţa, din punctul de vedere al reprezentantului Guvernului în teritoriu, este foarte jenantă. Cred că pe parcurs se va rezolva aşa cum prevede legislaţia. Eu personal voi asigura în continuare comunicarea şi colaborarea cu cei care vor îndeplini aceste atribuţiuni, dacă va fi nevoie, în locul celor care urmează să fie suspendaţi. Pentru vicepreşedintele Consiliului Judeţean mandatul de arestare preventivă obligă instituţia Prefectului să emită un ordin de suspendare atunci când rămâne definitiv, ordin valabil pe perioada arestării. Aşteptăm să ni se comunice oficial din partea instituţiilor abilitate şi vom purcede la emiterea ordinului de suspendare. Indiferent care e situaţia creată, cred că trebuie să asigurăm continuitatea desfăşurării în condiţii normale a serviciilor autorităţilor publice şi ne vom implica ca să rezolvăm problemele pe care suntem puşi să le rezolvăm”, a declarat prefectul Ciobanu pentru expressdebanat.ro.

 

Prefectul de Caraş-Severin e convins că lucrurile se vor regla şi că activitatea Consiliului Judeţean nu va fi perturbată, chiar dacă preşedintele Sorin Frunzăverde se află sub control judiciar, iar vicepreşedintele Ghiorghioni în arest preventiv. „La nivelul Consiliului Judeţean există doi vicepreşedinţi şi poate prelua celălalt vicepreşedinte atribuţiile celui aflat în imposibilitatea de a-şi exercita funcţia. La nivelul Consiliului Judeţean nu e cazul să ne facem problem, având în vedere că preşedintele îşi poate exercita în continuare mandatul, îşi poate desfăşura activitatea în condiţii normale şi din acest punct de vedere se poate asigura continuitatea conducerii Consiliului Judeţean”, a mai spus Nicolae Miu Ciobanu.

Comments

 1. cititor says:

  Ca si atunci cand a devenit prefect, tov. militian face niste afirmatii din care reiese ca totul va fi OK, nu conteaza cati aresteaza ca el ii suplineste pe toti, rezultand in final ca, de fapt nici nu este nevoie de presedinte, de vicepresedinte si de ceilalti fiindca el, MILITIANUL, este la post!Fa joc de glezne si pregateste-te si pt.primarie?!Ai un limbaj, nu de lemn, ci de…rumegus.

 2. Brebenel says:

  DOMNUL PREFECT SE FACE CA NICI USTUROI NU A MANCAT SI NICI GURA NU-I MIROASE!!!!!!!!!!!SARACUL DOMN PREFECT ESTE CA SI DANIEL HORODNICEANU , SEFUL DICOT PE JUDETUL IASI CARE CA SI AL NOSTRU NU A AVUT IDEE CE MATRAPAZLACURI FACEA GHEORGHE NICHITA IN ORASUL IASI.MAI SE VREA SI SEF DICOT PE INTREAGA ROMANIE!

 3. CRACIUNESC says:

  DOMNULE PREFECT ESTI UN PELEA P–I

 4. Ana says:

  Citat ,,iata stau la usa si bat!” citatul biblic are un singur raspuns dar in conditiile date ,are doua…Ori e Dumnezeu,ori e Dracul .Daca ai raspuns ai si deschis !
  Sau ,,sarpele spune -(mancati !)hotarat nu ve ti muri ” In aceste conditii jenante ,doar sarpele era hotarat .

 5. andy says:

  Sunteti legati intre voi cu un cordon ombilical. Dle prefect, mai bine taceai, esti ca in zicala cu blonda care e frumoasa pana deschide gura…