Furt de miliarde din Trezorerie, puşcărie şi sinucidere! Panică printre deţinătorii de titluri de stat!

Povestea jafului de proporţii pus la cale de angajaţi ai Trezoreriei din Caraş-Severin nu s-a oprit la un funcţionar trimis în judecată şi la un altul sinucis. Acum, zeci, poate sute de cărăşeni sunt aşteptaţi la ghişeu pentru a afla dacă mai au vreun leu sau nu pus deoparte.

Poliţia oraşului Oraviţa a fost sesizată la mijlocul lunii ianuarie cu privire la faptul că din trezoreria orașului lipseşte suma de aproximativ 51.000 lei, bani pentru care casierul nu are nicio explicaţie. Ion Chisăliță, în vârstă de 43 de ani, zis Alfredo, ar fi sustras bani în mod repetat în perioada august 2014 – ianuarie 2015. Cel puţin aşa au descoperit anchetatorii. Alfredo a stat o vreme chiar în arest preventiv, dar adevărata dramă s-a petrecut două săptămâni mai târziu, când informaticianul Trezoreriei din Reşiţa s-a spânzurat în apartamentul său de pe Bulevardul Muncii. Ulterior s-a descoperit şi motivul. Acesta acoperise gaura făcută în vistieria instituţiei. Lucrurile nu s-au oprit însă aici.

La cinci luni distanţă de la descoperirea neregulilor, oamenii legii au descins din nou la Trezoreria Oraviţa. De data aceasta, au descoperit o gaură de 1,3 miliarde de lei vechi! E vorba de certificatele de trezorerie a doi clienţi, unul cu o valoare de 500 de milioane, celălalt de 800 de milioane. Suspect principal este acelaşi Alfredo, dar implicaţi ar fi şi alţi angajaţi ai instituţiei. Deţinătorii de astfel de certificate de trezorerie au intrat în panică şi se prezintă tot mai des la ghişeu pentru a afla dacă nu cumva şi ei au fost prăduiţi, pentru că anchetatorii au indicii că angajaţii Fiscului nu s-ar fi mulţumit doar cu 1,3 miliarde!

Comments

 1. cris says:

  Ca intotdeauna, morti sunt de vina, imi pare rau ce se intampla in tara asta, dar Mircea dupa cum stim cu totii a fost un simplu angajat al trezoreriei,nu a fost nici un expert in informatica

 2. Gigel says:

  Da, Cris, şi eu mă îndoiesc că un angajat de la Reşiţa are prea mare legătură cu furturile de la Bocşa. Mai ales că era un funcţionar mărunt, ultimul sclav de pe verigă, nu vreun sefuleţ, ceva. Dar moartea lui va fi “valorificată” de cei implicaţi, fără nici o jenă. La sumele despre care este vorba, procurorii vor fi cooperanţi că este de unde.

  Ar fi interesant un articol cu averea afişată a celor implicaţi. Salariile sunt micuţe, deci ar trebui să se vadă uşor neconcordanţele. De ex. Mircea, care pare că va fi scos vinovat, avea doar un matiz de aproape 20 de ani vechime, numa bun de dus la programul rabla.

 3. cris says:

  Ar trebui cei care scriu asemenea articole sa se informeze, inainte sa scrie asemenea aberatiiiiiii, Mircea a fost colegul meu la faculta el a terminat marketing nici de cum info, si a lucrat ca si mine ca un simplu functionar public, va rog informativa mai bine dragi jurnalisti

 4. zz top says:

  Datorită incompetenţei anchetatorilor nu se va soluţiona în totalitate acest jaf demn de cosa nostra. Parcă Alfredo a lucrat singur la fiscul din Oraviţa