Zona zero, lupta pentru supraviețuire a început

O tânără scriitoare din Caransebeș reușește să inspire și să atragă cititorii din întreaga țară prin creațiile sale.

După lansarea lucrării „Zona zero” la târgul de carte Gaudeamus de la București, Lavinia Călina a prezentat și la Caransebeș romanul în același ritm alert și imprevizibil cu care ne-a obișnuit în celelalte trei cărți. Locația, dar și organizarea a fost una inedită…Asociația Gugulan Rock a susținut evenimentul într-un bar de rockeri din urbea de pe Timiș. Este prima carte a Laviniei care nu va avea nicio continuare:

„Mai am încă două serii începute, dar aceasta este de sine stătătoare, nu are legătură cu celelalte… Este un post apocaliptic cu zombi. Mereu mi-a plăcut să încerc ceva nou, iar acesta este un subiect destul de interesant. Lovită de un virus necunoscut, omenirea se află în pragul extincției. Paraziții, cei atinși de boală, sunt ei înșiși cea mai mare primejdie față de puținii care au reușit să supraviețuiască. Iar lupta este aprigă. Pentru Elena, pierderea soțului la atât de scurt timp după ce s-a căsătorit din dragoste a însemnat punctul de pornire pentru o transformare care ar fi părut fără închipuire până atunci: salvarea grupului pe care va ajunge să îl conducă refugiată într-unul dintre ultimele bastioane ale umanității presupune sacrificii extreme și o voință de fier dincolo de limitele de care credea că nu este capabilă să treacă. Aceasta este ideea cărții care a fost foarte bine primită de publicul meu… tineri care vor să treacă de această linie a rețelelor de socializare și jocurilor și vor să citească ceva nou, inedit”, ne-a declarat Lavinia Călina.

Cartea a fost primită foarte bine, au apărut și câteva recenzii și încântarea a fost și mai mare pentru că întreaga acțiune se petrece în România:

„În principiu, publicul meu cititor este format din foarte mulți tineri, dar eu consider că literatura nu are granițe, așa că am întâlnit o grămadă de persoane de diferite vârste și din diferite medii care au citit cărțile mele și s-au bucurat de ele…și asta este cel mai important pentru mine”, a concluzionat tânăra caransebeșeancă Lavinia Călina.

În „Zona zero”, aventura vieții și a morții este doar un pretext pentru o poveste care te va zdruncina din temelii și care te va captiva pe de-a întregul. Lavinia a dorit să prezinte la lansarea cărții sale la Caransebeș alți doi tineri scriitori din București: Cristina Nemerovschi și Alex Voicescu, directorul editurii  Herg Benet, despre lucrările cărora vom vorbi într-o ediție viitoare.

Citește și:

Cum a reușit o tânără din Caraș-Severin să cucerească inima a mii de tineri din România?