„Ne dorim o sală plină cu Constanța! Vom da totul pe teren!”

HC Adrian Petrea Reșița va susține miercuri ultimul meci pe teren propriu în acest an, adversară fiind una dintre pretendentele la titlu, HC Dobrogea Sud Constanța. Partida va avea loc de la ora 18, la Sala Polivalentă din Reșița.

Greu încercată de problemele financiare care au subțiat lotul, echipa reșițeană încearcă să iasă onorabil dintr-o perioadă neagră a scurtei sale istorii. Mobilizarea este maximă, însă așteptările sunt realiste. Pentru că e greu în aceste condiții să facă față unor echipe cu stabilitate financiară și cu un lot superior valoric și numeric actualei echipe a Reșiței, în care și-au făcut loc, printr-o conjunctură, și juniori de 16 ani. Handbaliștii reșițeni reapar în fața propriilor suporteri după înfrângerea cu cântec de la Suceava, pusă pe seama unui arbitraj ostil în repriza secundă. Iubitorii handbalului din Reșița au ocazia să vadă pentru prima oară la lucru echipa locală în noua formulă.

„După cum ne așteptam, a fost un meci dificil la Suceava, ținând cont de presiunea care a fost pe acest meci, fiind un meci unde consideram că putem lua puncte, care să ne ajute în play-out. Jucătorii s-au mobilizat exemplar, au făcut o repriză extraordinară, așa cum a fost și la Odorhei. În a doua repriză, și pe fondul oboselii și a unor greșeli pe care le-am făcut, nu am reușit să păstrăm diferența de goluri de la pauză”, a spus Mihai Rohozneanu.

 

„Urmează două meciuri dificile, dar la care pornim cu alte gânduri, cu alte așteptări. Ne dorim o sală plină la meciul cu Constanța, iar la meciul de Cupă de la Timișoara să vină cât mai mulți să ne susțină. Dar ne dăm seama că la momentul ăsta e greu să emitem pretenții cu cele două echipe cu care jucăm. Cum am făcut și la Odorhei, cum am făcut și la Suceava, vom da totul pe teren. Vom încerca să practicăm un handbal cât mai plăcut și să câștigăm din fiecare meci câte ceva pentru ceea ce ne așteaptă pe viitor”, a spus coordonatorul de joc Mihai Rohozneanu.

Huta-Rohozneanu

„Important este să ne concentrăm acum pe cele două meciuri care urmează. Așa cum spunea și Mișa, ne dorim o sală plină la meciul cu Constanța, să ne susțină publicul, dar nu știu dacă suntem în măsură să cerem asta. Atmosfera în lot este bună, doar că ne lipsesc jucătorii accidentați și dacă ar fi fost și ei la Suceava, ar fi fost cu totul altfel meciul”, a spus pivotul Mihail Huta.

În meciul cu HC Dobrogea Sud ar putea reveni interul Dușan Trifkovic, după o accidentare care l-a ținut câteva săptămâni departe de terenul de handbal. „Sunt șanse mari ca Dușan să intre mâine, cu Constanța, dar vedem la antrenamentul din această după-amiază cum stăm. În continuare este accidentat Sebi Pârvan. Alte noutăți nu sunt, așteptăm să treacă Sărbătorile și vedem până cel târziu în primele două săptămâni din ianuarie cum stăm, ce soluții găsim pentru a o continua acest proiect”, a mai spus Mihai Rohozneanu.

Partida HC Adrian Petrea Reșița – HC Dobrogea Sud Constanța, din etapa a 16-a a Ligii Zimbrilor, va fi mâine, de la ora 18, la Sala Polivalentă. Vor arbitra bucureștenii T. Șerbu și A. Vasilescu. Observator: Constantin Milcu (Drobeta Turnu Severin).
Ultimul meci din acest an al echipei reșițene este programat sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 12:00, la Timișoara, în optimile de finală ale Cupei României.