Managerul Spitalului Județean din Reșița contraatacă: „Două nume nu au fost pomenite deloc: al fostului manager și al directorului medical. Prietenii știu de ce!”

Imaginile de la Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița au făcut înconjurul țării și chiar au depășit granițele. Se caută vinovații, însă nimeni nu a îndrăznit să rostească numele celor care, în mod firesc, ar fi avut posibilitatea și chiar timpul necesar pentru a acționa de-a lungul vremii. Probabil sătulă de atacurile care o vizează doar pe ea, managerul Alina Stancovici a răbufnit printr-un comentariu postat la un articol al Express de Banat: ei i se aplică amenzi și i se cere demisia, în timp ce directorul medical „a fost premiat cu un post de deputat”!

I se tot caută nod în papură pentru că, să o spunem pe cea dreaptă, Alina Stancovici trebuie să plece. Mai ales după imaginile scandaloase făcute publice în 1 decembrie. Ce contează că și-a câștigat postul prin concurs, iar după doar câteva săptămâni a fost schimbată prin ordin de ministru cu fostul manager. Și tot așa. Imediat ce expira ordinul, era emis unul nou, astfel că fostul manager, Waldemar Murgu, cel care a preluat frâiele spitalului în septembrie 2018, a fost cel care a condus unitatea medicală câteva luni bune din acest an pandemic.

E drept, din luna august Alina Stancovici a revenit pe funcție, cea pe care o ocupă și astăzi. Reproșurile sunt însă multe. Iar Stancovici este singura țintă. Nici Romeo Dunca, nici primarul Ioan Popa, cei care au susținut o conferință de presă a doua zi după apariția imaginilor de la Staționarul 3, nu au avut curajul să spună vreo vorbă despre fostul manager sau despre directorul medical al Spitalului, pe atunci candidat PNL la Camera Deputaților, post pe care între timp l-a și obținut. Atât președintele Consiliului Județean, cât și primarul Reșiței au văzut un singur vinovat.

CITEȘTE ȘI: Alina Stancovici trebuie să plece! Managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița răspunde cu funcția! O va face și penal?

Alina Stancovici iese acum la atac, spunând că Jaro Marșalic, fostul director medical devenit deputat, a fost mai mult absent decât să sprijine conducerea Spitalului. „Ce nu s-a făcut de către cei care au deținut funcții peste 10 ani în acest spital trebuia să facă managerul care se află pe funcție de 3 luni și 3 săptămâni și acelea în 3 fracții. Echipa managerială nu a existat niciodată, directorul medical fiind mai mult în concediu ori cu treburi personale, iar acum nu mai există, pentru că acest director medical a demisionat după ce a ajuns deputat, directorului de îngrijiri i-a expirat contractul, așadar lucrurile sunt clare. Managerul a fost amendat și se vrea să plătească inclusiv cu postul ocupat prin concurs, nu prin numire politică, iar directorul medical a fost premiat cu un post de deputat!”.

publicitate ziar expresb 1000x100

Actualul manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița vorbește și despre Waldemar Murgu, predecesorul său și omul pe care ministrul Sănătății l-a pus înapoi pe funcție în plină stare de urgență, considerându-l mai bun în a manageria unitatea sanitară decât omul care a câștigat postul prin concurs. „Cât despre achiziții, hm, oare cine a fost manager în ultimii ani? Indiferent cum am privi lucrurile, strâmbătatea lor este vizibilă! Și în toată această bălăcăreală, două nume nu au fost pomenite deloc: al fostului manager și al directorului medical. Prietenii știu de ce!”, spune Stancovici, sugerând că politicul a cântărit greu în aceste atacuri lansate din tabăra liberală, cunoscut fiind faptul că Waldemar Murgu a avut, cel puțin în ultima perioadă a mandatului, o relație bună cu primarul Ioan Popa, iar în cazul liberalului Jaro Marșalic lucrurile sunt cât se poate de clare: din postura de membru PNL și candidat în alegerile parlamentare ar fi fost culmea ca vreun coleg de partid să îl vadă ca posibil vinovat. „Dar pentru nimic în lumea aceasta nu există o lopată așa de mare încât să poată pune atâta pământ ca să acopere tot mușuroiul!”, mai spune Alina Stancovici.

Managerul Spitalului Județean știe că, de obicei, managerii plătesc cu funcția, însă este gata să își caute din nou dreptatea în instanță, așa cum a făcut și în vară, când s-a stabilit că ministrul Sănătății a schimbat-o abuziv din funcție, preferându-l pe Waldemar Murgu. Știe însă că urmează o luptă grea: „azi mai degrabă îți cumperi un dicționar ca să cauți cu lupa sensul termenilor «adevăr» ori «dreptate». Nu e un capăt de lume, ci dimpotrivă, va fi încă o piatră pusă la temelia demnității mele!”

Alina Stancovici folosește termeni duri și la adresa celor care se dau corecți. „Tuturor celor care zic ei că sunt drepți, dar judecă strâmb, le doresc ani mulți, așa cum îmi place să spun, să înțeleagă ce e jigodismul și să facă diferența între omenie și mârșăvie! Sărbători luminate, că prea li s-a întunecat unora!”, își încheie managerul atacul, printre primele pe care le-a lansat în acest război al vinovaților.

CITEȘTE ȘI: Romeo Dunca, după controlul la „spitalul groazei”: „Schimbarea managerului spitalului nu este singurul lucru care trebuie să se facă!”