Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a identificat vinovații pentru tratamentul inuman și condițiile mizerabile din Spitalul Județean de Urgență Reșița – Staționar 3, dar așteaptă și confirmarea Corpului de control al Ministerului Sănătății pentru a interveni „chirurgical”.
Romeo Dunca a dat deja de înțeles că se va lăsa cu concedieri, printre cei vizați aflându-se, chiar în capul listei, managerul Alina Stancovici. Asta, în ciuda faptului că se află de foarte puțin timp la conducerea unității spitalicești și tocmai președintele CJ i-a arătat buzunarele goale de fiecare dată când a solicitat fonduri pentru extinderea în condiții decente a secției COVID-19. „La Spitalul Județean așteptăm raportul scris al Corpului de control al ministrului. Eu mi-am format punctul de vedere, aștept doar să văd dacă mi-l confirmă controlul. Pregătim niște schimbări esențiale, adică, cum se spune, la tendon, dar trebuie să fim îndreptățiți să facem aceste lucruri și asta se poate face doar ținând cont de raportul Corpului de control.”, a spus președintele Dunca.
S-a ferit să dea alte nume, însă în ceea ce o privește pe Alina Stancovici lucrurile par a fi cât se poate de clare pentru șeful CJ, care vorbește despre o schimbare substanțială, nu numai a managerului. „Dacă într-adevăr rezultatele controlului vor confirma ceea ce noi am crezut, schimbarea doamnei Alina Stancovici nu este singurul lucru care trebuie să se facă. E vorba și de achizițiile din spital, pentru că situația economică la care a ajuns spitalul astăzi este de neconceput, de neacceptat. Este vorba și de personal, de asistenta șefă, este vorba de directorul financiar, pentru că trebuie să tragem niște semnale de alarmă în momentul în care crezi că lucrurile merg într-o direcție nepotrivită și este vorba de directorul epidemiolog, medicul epidemiolog care oricum ar fi trebuit să sesizeze foarte multe lucruri din timp.”, a adăugat Romeo Dunca.
Până să cadă capete, președintele Consiliului Județean garantează că imaginile de coșmar care au făcut înconjurul lumii sunt deja istorie, că niciun pacient nu mai e tratat astăzi în condiții mizere și inumane.