Trei ani până la urcarea gondolei de la Văliug pe Semenic și cinci până la pornirea tram-train-lui de la Timișoara spre Reșița!

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a avansat termenele până la care vor fi finalizate trei dintre proiectele care ar trebui să pună cu adevărat Banatul Montan pe harta turistică a României!

Semnăturile care fac diferența între intenție și certitudine au fost obținute deja, spune șeful administrației publice județene, astfel că totul e acum chestiune de timp. „Domeniul schiabil Semenic din punctul meu de vedere există deja! Realizarea lui a început, Hotărârea de Guvern s-a dat, schimbul de terenuri se realizează și cred că în 2023 o să putem urca în vârful Semenicului cu gondola care pleacă de la Văliug. Mai cred și că în 2025 sau în 2026 o să ne putem urca cu bicicleta electrică în gară la Timișoara, să venim într-o oră, să ne dăm jos la gară în Reșița și să plecăm cu ea pe traseul de biciclete spre Lacul Secu și de acolo pe la Centrala Grebla după care să ajungem la Văliug. Mai departe, să ne urcăm în cabină cu bicicleta și din vârf de la Semenic să coborâm până la morile de apă de la Eftimie Murgu”, a dezvăluit Romeo Dunca câteva din planurile pentru dezvoltarea turismului în Caraș-Severin.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Domeniul schiabil Semenic ar urma să însemne cel mai mare număr de kilometri de pârtie din România. În prima fază a proiectului, o pârtie ar coborî până la Gărâna, iar a doua până la Văliug. Există și o fază a doua a proiectului care constă în amenajarea unui pârtii cu instalațiile necesare pe partea cealaltă a muntelui, coborând spre Teregova și drumul european.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/