SENTINȚĂ. Alina Stancovici, suspendată în plină pandemie COVID-19 prin Ordinul abuziv al ministrului Tătaru! 

Curtea de Apel Timișoara a statuat că managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița a fost suspendat din funcție prin semnătura ministrului Sănătății cu încălcarea gravă a legii. Abuzul costă o mulțime de bani, dar nu-i achită ministrul Nelu Tătaru, ci ministerul pe care îl conduce, din bugetul public!

Suspendată pentru că nu era în grațiile liberalilor, pentru că alt motiv nu i s-a putut imputa, Alina Stancovici și-a căutat dreptatea în instanță. Ceea ce spunea toată lumea a reușit să demonstreze în instanță avocatul Mircea Boboșa. Suspendarea managerului pe perioada stării de urgență și alertă s-a făcut cu încălcarea legii!

Drept consecință, Curtea de Apel Timișoara a anulat printr-o sentință dată săptămâna aceasta Ordinul nr.684/15.05.2020 emis de Ministerul Sănătăţii. Instanța a obligat ministerul condus de Nelu Tătaru la pata drepturilor salariale restante pentru perioada suspendării din funcţie, la plata cheltuielilor de judecată, dar totodată și la plata sumei de 10.000 lei către Alina Stancovici, cu titlu de daune morale. Curtea de Apel Timișoara a mai constatat că solicitarea de repunere în funcție a Alinei Stancovici a rămas fără obiect, între timp, Parlamentul reglementând modul în care pot fi schimbați șefii instituțiilor publice, fie și în stare de urgență, iar reclamanta și-a reluat atribuțiile de manager. Sentința poate fi atacată.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/