Zona roșie COVID-19 de la Spitalul Județean din Timișoara ar putea fi redeschisă

Conducerea Spitalului Județean din Timișoara ar putea redeschide zona roșie COVID-19 în cadrul unității, având în vedere creșterea numărului de cazuri. 18 paturi de terapie intensivă ar putea fi puse la dispoziție, în cazul în care situația o impune. 
„Am răspuns apelului colegilor noștri de la Spitalul de Boli Infecțioase și deja tratăm pacienți cu cazuri severe, de terapie intensivă, infectați cu COVID-19. Având în vedere creșterea numărului de cazuri, pentru a ne asigura că timișorenii și timișenii nu au de suferit, ci au parte de cel mai bun tratament posibil, luăm deja în calcul redeschiderea Zonei Roșii din cadrul unității, cu o capacitate de circa 66 de paturi din care 6 de ATI, mergând deci la un total de 18 paturi de terapie intensivă dedicate COVID. Numărul poate fi crescut cu încă 10 locuri de terapie intensivă dacă, Doamne ferește, situația o impune.”, a anunțat managerul de la Județean, Raul Pătrașcu.
Cea mai recentă informare oficială indică 46 de timișeni confirmați cu COVID-19 de sâmbătă până duminică. În carantină au intrat 152 de persoane, iar în izolare, 99. Internați sunt 171 de pacienți, dintre care 19 la ATI.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/