„Situația de la Moldova Nouă e o consecință a iresponsabilității celor de la PNL”

Situația inedită din orașul de la malul Dunării, acolo unde, din cauza unor anomalii apărute în procesul electoral, după cum susțin liberalii cărășeni, validarea (sau nu) a primarului, a viceprimarului și a Consiliului Local urmează să fie tranșată de instanțele de judecată, este pusă de actualul deputat social-democrat, Silviu Hurduzeu, pe seama reprezentanților PNL care nu au avut curajul să își recunoască înfrângerea.

„Ceea ce se întâmplă astăzi la Moldova Nouă este o consecință a iresponsabilității celor de la PNL care au contestat și după ce au pierdut alegerile. Nu știu unde ar mai putea contesta pe viitor, dar, în mod categoric, nu poate intra în discuție decât iresponsabilitatea PNL-ului, atât cea a reprezentanților organizației locale, cât și cea a reprezentaților organizației județene. Știu doar că există un termen la Înalta Curte de Casație și Justiție, undeva în luna ianuarie. Sper ca acolo să se facă dreptate, iar Adrian Torma și Consiliul Local nou ales (care nu este constituit doar din membrii PSD), să își poată intra în atribuții, întrucât este singura localitate din România care nici în acest moment nu are primar, Consiliul Local și nici viceprimar.”, a atras atenția președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Totodată, pe lângă faptul că nu are un aparat de specialitate complet, orașul de la Dunăre a primit și o lovitură financiară, rețetă aplicată și altor primării conduse, în Caraș-Severin, de reprezentanți PSD, Guvernul României luând decizia de a acorda zero lei comunităților cu ocazia ultimei rectificări bugetare. O astfel de abordare a echipei de la Palatul Victoria a fost aspru taxată de către deputatul cărășean, cel care a ținut să aducă în prim-plan faptul că singura grijă a Partidului Național Liberal nu a fost alta decât să împartă județul în două:

„Am spus-o și repet. PNL-ul a avut grijă să împartă locuitorii din Caraș-Severin în două. Pe de o parte, avem tabăra liberală, unde Partidul Național Liberal a câștigat alegerile, iar de cealaltă parte, avem mult mai multe localități conduse de cei care au o altă culoare politică și unde liberalii au pierdut alegerile în 6 decembrie. Modul în care au fost distribuite sumele denotă o împărțire nefericită, asta ca să nu folosesc alt termen. Vreau doar să le atrag atenția celor de la PNL că cetățenii nu au nicio vină. Fiecare e liber să voteze cum vrea pentru că de aceea votul este liber și democratic. Fondurile nu trebuie direcționate în funcție de opțiunea de vot a cetățenilor din acest județ!”.