Luminiţa Jivan a analizat Cabinetul Dăncilă! Ministrul Daea este peste Fifor, Teodorovici şi toţi ceilalţi miniştri PSD-ALDE!

Pentru prima dată în istoria recentă a României, un demnitar (PSD) analizează activitatea tuturor miniştrilor şi concluzionează care este cel mai bun! Ceilalţi sunt mai puţin buni, mediocri, proşti, foarte proşti?! Dar cel mai penal (des)făcător de Cabinete cine-o fi? 

Nu ştim cum arată analiza pe miniştri făcută de Luminiţa Jivan, deputat PSD de Caraş-Severin, dar suntem siguri că această analiză există, atâta timp cât deputatul social-democrat a ajuns la o concluzie fără echivoc: Petre Daea este cel mai bun ministru din Guvernul României!

Totul a plecat de la ultima declaraţie a ministrului Daea care a dat naştere unui val de critici la adresa acestuia. „Porcii aceștia toți se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este că la Auschwitz“, spunea zilele trecute ministrul Agriculturii, fiind apoi acuzat de antisemitism.

CITEŞTE ŞI: Premierul idiot! Domnilor Mocioalcă, Chisăliţă, Spânu, doamnă Jivan, şi acum o mai susţineţi pe Viorica?

După ce a sărit în apărarea premierului Viorica Dăncilă, ale cărei gafe sunt acum de notorietate europeană, deputata Luminiţa Jivan îi aduce o serie elogii şi ministrului Daea. Pretextând că „Denigrarea la care este supus în spațiul public, domnul ministru Petre Daea, este nedreaptă!!“, Luminiţa Jivan scrie, pe una din reţelele de socializare, că „s-a pornit jihadul: numai că nu cer decapitarea-n piața publică a celui mai bun ministru din Guvernul României, Petre Daea!“.

„Producţii istorice la grâu, secară, rapiţă, mazăre…“

Argumentele deputatei PSD Luminiţa Jivan în favoarea „celui mai bun ministru“ din Guvernul PSD-ALDE? „Petre Daea este un mare patriot, iubește pământul Patriei, iubește și promovează tot ce e românesc, nimeni n-a obținut rezultate mai notabile și demne de laudă precum Daea! Acest om cunoaște agricultură, e un profesionist și-un foarte bun specialist! Să nu uităm rezultatele remarcabile obținute la final de 2017: producţii istorice la grâu, secară, rapiţă, mazăre, orz, floarea-soarelui, soia, porumb, cartofi şi struguri“, menţionează parlamentarul PSD, făcându-ne să ni-l şi imaginăm pe Daea deturnând efectele încălzirii globale în favoarea lanurilor de cereale din România.

Jivan enumeră apoi aspecte ce ţin de obligaţiile asumate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, majoritatea regăsindu-se de altfel şi în programul de guvernare pentru agricultură. Trai pe vătrai, nu altceva, pentru românii care trăiesc la ţară!

25 de miniştri mai slabi. Sau mai proşti!

Recunoaştem, nouă ne e peste puteri să facem un top al profesioniştilor din Cabinetul Dăncilă. Un top al demagogilor şi demagogiilor PSD ne-ar fi mai la îndemână. Vedem însă cu toţii că în fruntea Executivului se află o impostoare. O individă care nici după 6 luni de la depunerea jurământului nu înţelege noţiuni elementare din activitatea unui prim-ministru. Femeia aia premier, Viorica Dăncilă, nu ştie pe ce lume se află, la propriu!

Pentru Luminiţa Jivan, însă, Viorica Dăncilă „este un bun român, este femeia premier care a răspuns provocărilor apărându-și țara și asumându-și responsabilități!“. Pentru aceeaşi Luminiţa Jivan, a compara activitatea miniştrilor din Guvernul Dăncilă nu i-a fost peste puteri. Drept urmare, dacă Petre Daea, potrivit Luminiţei Jivan, e cel mai bun ministru din actualul Cabinet, aşteptăm de la deputata PSD să ne spună şi cum a ajuns la această concluzie. „Realizările“ actualului ministru al Agriculturii le-am văzut, aşa cum sunt ele percepute de Jivan. Sperăm să aflăm de la doamna deputat şi lipsurile din activitatea celorlalţi 25 de miniştri, ca să înţelegem totuşi de ce îl consideră pe Daea „cel mai bun“.

De ce este Daea mai bun, de exemplu, decât ministrul Apărării, Mihai Fifor? Sau de ce sunt depăşite Carmen Dan, Olguţa Vasilescu şi Rovana Plumb, că tot are Jivan o slăbiciune pentru Organizaţia Femeilor Social-Democrate, condusă de inegalabila Viorica Dăncilă… De laude îi plin podul, doamnă deputat Jivan. Haideţi să vă vedem, puteţi spune deschis ce v-a nemulţumit în activitatea celor 25 de miniştri PSD-ALDE, exceptându-l pe Daea? Sau preferaţi ca analizele critice să le oferiţi doar lui Liviu Dragnea, între patru ochi? Că, vorba aia, ochii care nu se văd se uită…