Locuitorii comunei Răcăşdia merg pe mâna primarului Mirco Ilie Lechici pentru încă patru ani

Liberalul Mirco Ilie Lechici a fost reales primar al comunei Răcășdia. Cetățenii UAT-ului au decis duminică, 27 septembrie, să dea continuitate proiectelor în derulare, edilul Lechici bifând astfel al treilea mandat la șefia administrației publice locale.

Despre cum au decurs lucrurile în cadrul campaniei electorale, precum și ce anume arată rezultatul de la finele săptămânii trecute, edilul-șef al comunei de pe Valea Carașului a explicat:

„Nu aș vrea să mai aduc în discuție cele petrecute în campania electorală. Din punctul nostru de vedere, am căutat să păstrăm distanța de tot ceea ce-nseamnă atacurile la persoană, jignirile, acuzele fără argumente. Nu pot decât să le mulțumesc oamenilor că au ieșit la vot și că au avut încredere în mine dându-mi o nouă oportunitate să identific cele mai bune soluții pentru problemele comunității. Sunt convins că lucruri bune se vor întâmpla în viitorul apropiat, cum de altfel sunt convins că, alături de echipa de la județ, vom reuși să îmbunătățim condițiile de trai pe raza comunei noastre”.

Cu ocazia alegerilor locale din 27 septembrie, numărul total al alegătorilor din Răcăşdia așteptați la urne s-a conturat în jurul cifrei de 1.683, însă doar 841 dintre aceștia și-au exercitat dreptul cetățenesc, aici înregistrându-se o prezență de 49,97%. Astfel, din numărul total de voturi valabil exprimate – 805, candidatul Partidului Naţional Liberal la șefia Primăriei Răcăşdia a obținut 440 de voturi, social-democratul Vasile Creţa – 207, în timp ce candidatul PMP-ului – Paul-Petrişor Fiştea – a reușit să obțină doar 158 de voturi, numărul voturilor nule fiind de 36.