Comuna Socol rămâne sub conducerea unui primar femeie. Olghiţa Ghiţă bifează cel de-al treilea mandat

Declarația făcută de fostul premier, Sorin Grindeanu, cu ocazia vizitei în orașul Moldova Nouă din urmă cu câteva săptămâni, vizită al cărei scop a avut la bază susținerea candidaților alianței PSD-Pro România din Clisură în vederea obținerii șefiei cât mai multor administrații publice locale: „Clisura Dunării e o zonă social-democrată, un bastion al nostru pe care nu o să-l cedăm”, și-a dovedit în cea mai mare parte valabilitatea. Astfel, printre UAT-urile care au ales continuitatea în data de 27 septembrie se numără și comuna Socol, Olghița Ghiță bifând, la sfârșitul weekendului trecut, cel de-al treilea mandat de edil-șef.

„În primul rând, le mulțumesc tuturor celor care s-au prezentat la urne pentru a-și exercita dreptul cetățenesc. Trebuie să le mulțumesc celor care au ales continuitatea asigurându-i că îmi voi da toată silința pentru a duce la finalitate toate proiectele și investițiile pe care le avem, cum de altfel, prin intermediul proiectelor noi, voi căuta să-mbunătățesc condițiile de trai pe raza UAT-ului. Referitor la modul în care s-a desfășurat campania electorală, pot spune că nu am avut parte de incidente. A fost o campanie pașnică. Fiecare candidat și-a făcut campania așa cum a știut. Toți și-au văzut de treabă, iar oamenii au decis în cunoștință de cauză, dar și pe baza faptelor, cine merită să câștige. Referitor la componența Consiliului Local, îmi doresc ca toți consilierii să fie alături de mine, așa cum au fost până acum, pentru proiectele comunității, întrucât, la acest capitol, nu ar trebui să ne mai intereseze coloratura politică, ci binele celor care ne-au dat șansa să-i reprezentăm.”, a explicat primarul reales, Olghiţa Ghiţă.

Cu ocazia alegerilor locale din 27 septembrie, numărul total al alegătorilor din Socol așteptați la urne s-a conturat în jurul cifrei de 1.848, însă doar 1.071 dintre aceștia și-au exercitat dreptul cetățenesc, aici înregistrându-se o prezență de 57,95%. Astfel, din numărul total de voturi valabil exprimate – 1.033, candidatul PSD-Pro România pentru șefia Primăriei Socol a obținut 643 de voturi, liberalul Borislav Iovanovici – 368, în timp ce candidatul PMP-ului – Nicola Vuletici – a reușit să obțină doar 22 de voturi, numărul voturilor nule fiind de 38.