Alin Nica, noul președinte al CJ Timiș: „Votul pe Timișoara nu a fost unul anti-PNL, ci anti-Robu”

Președintele ales al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a declarat, în prima conferință susținută după câștigarea alegerilor, că votul dat duminică a fost unul anti-Robu, ci nu anti-PNL. El își asumă să preia conducerea filialei PNL Timiș. 

Alin Nica a obținut pentru președinția CJT 40% din voturile celor care s-au prezentat la vot, iar în viitoarea administrație județeană vor activa 17 liberali din cei 37 de consilieri județeni. USR PLUS va avea 10 consilieri, PSD – 7, iar Pro România 3. Liberalii au obținut 47 de primării, din cele 99 din județ.

„După 20 de ani, PNL recâștigă Consiliul Județean Timiș și devine principalul partid din județul nostru. Am câștigat toate orașele, mai puțin Recașul. Lugojul îl avem în premieră. Niciodată nu am avut atâția primari de la reînființare. Am pierdut alegerile pe Timișoara și e clar că votul dat de cetățeni a fost unul masiv împotriva administrației Robu.

Dacă ne uităm la voturile pentru președintele consiliului județean (n.r, în Timișoara), vedem că practic am fost la egalitate doi candidați – eu și domnul Moș (n.r, Cristian Moș – candidatul USR PLUS) – amândoi cu 34,5% din voturi, ceea ce ne arată că votul pe Timișoara nu a fost un vot anti-PNL, ci un vot anti-Robu. Acest lucru clar îl vom analiza în cadrul PNL și vom lua măsurile necesare astfel încât voința cetățenilor să fie respectată, iar colaborarea între primărie și consiliu județean să se concretizeze în proiecte pentru timișoreni și timișeni. Am pierdut Timișoara, a fost rezultatul unor serii de greșeli strategice ale domnului Robu. (…) Cred că a greșit la modul în care s-a raportat la așteptările oamenilor. (…) Dacă te cerți cu toată lumea, dacă îți creezi dușmani zilnic, până la urmă vei avea de pierdut. Cred că măsura în toate este cea mai bună soluție”, a declarat Alin Nica.

Noul președinte al CJ Timiș spune că este deschis să își asume conducerea PNL Timiș, după demisia lui Nicolae Robu din fruntea organizației. Mai mult, el precizează că și biroul de conducere al filialei ar trebui să demisioneze, iar interimatul va fi asigurat, cel mai probabil, până la alegerile interne la termen, în primăvara anului viitor.

„Robu va rămâne simplu membru al PNL și primul primar liberal al Timișoarei după perioada de tranziție. Mâine va fi convocat BPN, dacă se consideră că e necesar eu sunt deschis să îmi asum această responsabilitate (n.r, de conducere a PNL Timiș). Cred că cea mai bună soluție este ca învingătorii în alegeri să își asume conducererea filialei”, a precizat liberalul.

Nica îi invită pe foștii liberali, trași pe dreapta în ultimii ani, să revină în conducerea PNL: „Va trebui să redeschidem partidul către societatea timișoreană pentru că sunt foarte mulți liberali care au dat un vot de blam la alegerile locale din Timișoara, tocmai pentru că nu s-au regăsit în conducerea pe care PNL Timiș a avut-o. Ofer șansa reîntoarcerii tuturor liberalilor autentici care au părăsit această barcă, dar nu au putut să cauționeze o conducere care s-a închis într-un cerc restrâns de oameni.”

Cât despre negocierile la nivel local și județean în vederea stabilirii noilor majorități, Nica vrea alianță administrativă PNL – USR PLUS, atât la CL Timișoara, cât și la CJT. Nica nu confirmă faptul că Dan Diaconu, viceprimarul în funcție al Timișoarei, își va păstra poziția și după validarea noului consiliu.

„Lista consilierilor județeni mi-a fost impusă în ideea e a mă încorseta de vicepreședinții stabiliți de altcineva”

Nica spune că lista consilierilor județeni cu care PNL Timiș s-a prezentat în alegeri va fi „curățată”, una dintre variante este ca acest lucru să se întâmple chiar înainte de validarea mandatelor.

„Eu ar fi trebuit să deschid această listă, dar m-am retras tocmai pentru că nu am participat la realizarea ei. Erau câteva principii la care eu țineam. Pentru că s-a luat decizia să îmi fie impusă în ideea de a mă încorseta în CJ de vicepreședinții stabiliți de altcineva, am hotărât să mă retrag. Nu am avut cea mai perfectă listă de consilieri județeni și, dacă este cazul, noua conducere a PNL Timiș va avea grijă să curețe această listă chiar și după alegeri. Vom vedea, nu iau deciziile unilateral așa cum ați fost obișnuiți în PNL Timiș”, a spus Nica.

Validarea noilor mandate în CJ ar putea avea loc cel mai devreme în trei săptămâni.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/