UPDATE. Care va fi noua componență a Consiliului Județean Caraș-Severin? Cine vor fi cei doi vicepreședinți?

Peste 50.000 de cărășeni au pus ștampila pe lista de consilieri județeni propuși de Partidul Național Liberal, ceea ce le asigură liberalilor o majoritate simplă pentru următorii 4 ani. Romeo Dunca a anunțat deja și cine vor fi cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean în mandatul 2020-2024.

Conform rezultatelor parțiale anunțate de Autoritatea Electorală Permanentă, 117.692 de voturi au fost valabile la scrutinul din 27 septembrie. Cărășenii au acordat peste 53.000 de voturi Partidului Național Liberal, la mare distanță de Alianța Pro Caraș-Severin – aproximativ 32.700 de voturi. Pe locul 3 s-a clasat Partidul Mișcarea Populară, cu circa 14.400 de voturi. Celelalte partide nu au reușit să obțină suficiente voturi pentru a primi mandate în Consiliul Județean.

Așadar, funcțiile de consilier județean se vor distribui în felul următor: 16 mandate pentru PNL, 9 pentru Pro Caraș-Severin și 5 pentru PMP, ceea ce se traduce printr-o majoritate simplă pentru liberali. Rămâne de văzut dacă aceștia vor reuși să obțină voturi de la celelalte formațiuni în cazul proiectelor care necesită două treimi. Noul președinte al Consiliului Județean, Romeo Dunca, spune că decizia în acest sens va fi luată de liderii PNL, în urma discuțiilor cu liderii celorlalte partide din CJ, el refuzând să se implice în astfel de discuții.

La capitolul „refuzuri”, Romeo Dunca include și negocierile față în față cu primarul reales Adrian Torma. Într-un interviu live la Reper24, Dunca a declarat deschis că va ajuta comunitatea din Moldova Nouă, însă nu ia în calcul nicio discuție cu edilul-șef, despre care spune că l-a jignit prea mult.

Cine îl va sprijini în Consiliul Județean pe Romeo Dunca? Primul vicepreședinte, pe care l-a anunțat deja în cadrul unei conferințe de presă, este Marius Isac, iar cel de-al doilea va fi Ovidiu Rădoi.

Printre primele măsuri pe care le va implementa din postura de președinte al Consiliului Județean se numără un sistem de monitorizare a activității angajaților prin cartele de lucru. Mai apoi, se va desființa cunoscuta ușă de acces dintre Consiliul Județean și Primăria Reșița.

La capitolul temeri, Romeo Dunca spune că are una destul de mare: teama de a nu se ridica la așteptările cărășenilor.

UPDATE, ora 20.00

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat în această seară distribuirea mandatelor de consilieri județeni. Conform anunțului, Partidul Mișcarea Populară primește 4 mandate de consilier județean, iar Alianța Pro Caraș-Severin, 10. PNL rămâne cu cele 16 mandate anunțate inițial.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/