În comuna Berlişte, dispensarul şi un cămin cultural nu aparţin nimănui! Revendicarea trece prin intabulare!

Pe lângă problemele generate de starea proastă a drumului județean 573A, șosea care leagă Berliște de DN57, dar și cea a apei potabile, căminele culturale și Dispensarul Comunal din Berliște sunt pe lista de priorități a administrației Orăvicean.

Nu doar problemele semnalate de Express de Banat, cu privire la starea drumului județean 573A și impactul negativ asupra populației din zona Berliște, în mod special pentru elevii din comună, au intrat în atenţia administrației publice locale din Berlişte. Primarul Nicolae Orăvicean a constatat că întâmpină probleme și cu starea căminelor culturale, dar și a Dispensarului Comunal. Și acestea nu țin doar de starea precară a clădirilor, ci sunt și de ordin administrativ. Clădirile, ale căror spații sunt destinate actului de cultură și celui medical, sunt, din punct de vedere juridic, fără stăpân, acestea nefiind intabulate. Edilul-șef al comunei Berliște a rămas uimit când a constatat acest aspect și a demarat în regim de urgență intabularea clădirilor respective. Este vorba despre Căminul Cultural de la Rusova Nouă sau ce a mai rămas din el, starea lui de degradare fiind una foarte avansată, dar și despre Dispensarul Comunal din localitatea Berliște. Primarul Orăvicean explică această decizie prin necesitatea întocmirii documentației pentru ca obiectivele să fie reabilitate, fie pe fonduri guvernamentale, și în acest sens edilul a purtat câteva discuții cu factori de decizie din Ministerul Dezvoltării, fie pe fonduri structurale nerambursabile.

„Am rămas neplăcut surprins în urma inventarierii bunurilor comunei când am constatat acest aspect, și anume faptul că aceste clădiri nu aparțin nimănui. Îmi aduc aminte că, pe vremea copilăriei mele, în Dispensarul Comunal exista chiar și o sală de nașteri. Acum nu mai există nimic, iar starea lui este una nu tocmai conformă cu desfășurarea în bune condiții a actului medical, deși s-au alocat fonduri consistente în mandatele administrațiilor trecute. Am purces la intabularea lor în regim de urgență, după care vom întocmi documentațiile necesare pentru prinderea lor în programele naționale sau europene privind reabilitarea clădirilor”, a declarat, în exclusivitate pentru Express de Banat, primarul comunei Berliște, Nicolae Orăvicean.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI:

Fântânile stradale din comuna Berliște, prioritate pentru primarul Orăvicean

Drum județean care limitează un drept constituțional! Dreptul la educație!