Legea iniţiată de Marian Cucşa a fost promulgată de preşedinte. Părinţii cu copii sub 12 ani vor putea beneficia de zile libere

Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Legea iniţiată de deputatul de Timiş, Marian Cucşa, prin care părinţii copiilor sub 12 ani vor beneficia de zile libere dacă şcolile se închid din cauza unor condiţii speciale, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

După ce joi parlamentarii au adoptat legea prin care angajatorii sunt obligaţi să acorde zilele plătite unuia dintre părinţi în cazul în care şcolile se închid, astăzi legea a fost promulgată de preşedinte. Astăzi legea va fi publicată şi în Monitorul Oficial, astfel încât de luni părinţii să poată beneficia de prevederile ei.

Promulgarea acestei legi vine în sprijinul părinţilor, dar nici firmele nu vor fi dezavantajate, pentru că îşi vor deconta costurile aferente plăţii pentru zilele libere din fondul de garantare de la stat.

„Mă bucur să vad că preşedintele a promulgat legea privind zilele libere pentru părinţi. Este un lucru bun, mai mult decât necesar în conjuctura actuală. Părinţii vor beneficia de această lege, dar e foarte important de spus că nici firmele nu vor fi dezavantajate, pentru că îşi vor deconta costurile aferente plăţii pentru zilele libere din fondul de garantare de la stat. Deci, această lege vine şi în ajutorul firmelor, dar şi în ajutorul părinţilor care au copii sub 12 ani şi pentru părinţii care au copii cu dizabilităţi până la vârsta de 18 ani. Aşadar, este un lucru bun, o victorie pentru părinţi. Mă bucur că am putut să fiu alături de ei şi de nevoile lor”, a declarat deputatul Marian Cucşa, iniţiatorul acestei legi.

Indemnizaţia pentru fiecare zi liberă este maximum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie. Legea vine în contextual general în care şcolile sunt închise până în 22 martie din cauza situaţiei generate de coronavirus.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/