Sprijin pentru Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara: „Împreună suntem mai puternici”

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara au fost contactați de oameni dornici să dea o mână de ajutor în această perioadă grea. Printre ei se află și Ioana Vârtosu, fondatorul Asociației „Școala mamei Junior”.

Prieteni, cunoștințe și chiar simpli timișoreni l-au sunat zilele trecut pe medicul Virgil Musta, cel care a vindecat cinci pacienți diagnosticați cu COVID-19. O persoană este dispusă să cumpere chiar și un plămân artificial.

„Am primit mai multe telefoane, printre care și de la firme care ne-au întrebat dacă avem nevoie de ajutor. O altă persoană care mă cunoaște pe mine m-a sunat să îmi spună că ar vrea să cumpere fie un plămân artificial, fie un echipament de intubare. Eu i-am făcut legătura cu firmele care aduc astfel de echipamente și acum rămâne să vadă dacă au sau nu au și în ce măsură poate cumpăra”, a declarat, pentru Express de Banat, medicul Virgil Musta.

De asemenea, Ioana Vârtosu, fondatorul Asociației „Școala mamei Junior”, a inițiat o campanie prin care îi îndeamnă pe oameni să doneze materiale sanitare, lenjerii de pat, pijamale și chiar bani. Totul se va îndrepta spre această cauză.

„Personalul spitalului nu doar că trebuie să facă față din punct de vedere medical acestei situații, dar este nevoie să facă față și aprovizionării necesarului de medicamente, dezinfectanți, măști, costume de protecție, kit-uri de testare și câte și mai câte. Dar este ceva ce putem face chiar și noi. Concret, este nevoie de pijamale, lenjerii de pat, săpun, dezinfectanți de mâini. Nu mergeți la spital cu ele! Contactați-mă pe WhatsApp la 0723762175 pentru a vă da detalii legate de locul de strângere”, a transmis Ioana Vârtosu pe rețelele de socializare.

Important de precizat este faptul că cei care doresc să doneze lenjerii de pat și pijamale deja folosite trebuie să le spele înainte. „Ideal ar fi să luăm lenjerii de pat de spital de unică folosință. De asemenea, avem nevoie și de o firmă de curățătorie care să spele pijamalele și lenjeriile de pat primite, ar fi ideal o sponsorizare. Împreună suntem mai puternici”, a mai transmis Ioana Vârtosu.

1000x100 (5)

Pot fi donate și halate de unică folosință, dezinfectat pentru mâini, dezinfectant rapid pentru suprafețe, măști de protecție cu filtru FFP2 sau FFP3 pentru riscuri biologice, măști chirurgicale cu elastic, cu trei pliuri, ochelari de protecție și mănuși de examinare. Cine dorește să sprijine financiar acest demers poate dona bani în contul asociației sau prin contract de sponsorizare. Datele sunt următoarele: 

Asociația „Școala mamei Junior”

CIF 22859133

RO 02 RZBR 0000 0600 0989 3290