Nicolae Robu: „Situaţia nu este gravă, dar important este ceea ce se întâmplă la intrările în ţară”

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a făcut din nou un apel la calm în rândul locuitorilor oraşului. Edilul este de părere că situaţia nu este gravă în oraşul de pe Bega şi a făcut un bilanţ în ceea ce priveşte situaţia generată de coronavirus.

În total, 12 persoane au fost găsite pozitive, vindecate sunt cinci, iar internate la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara sunt şapte. Robu crede că primordial este ceea ce se întâmplă la intrările în ţară. Acolo trebuie o atenţie sporită, pentru ca lucrurile să fie ţinute sub control.

„Situația nu este foarte gravă! Dar esențial este ceea ce se întâmplă la intrările în ţară, terestre şi aeriene. Dacă toți cei susceptibili a fi contaminați sunt responsabili, adică sinceri, declarându-se, când intră în țară, ca atare și autoritățile îi îndrumă conștiincios, conform procedurii, atunci lucrurile vor putea fi ținute sub control. Altfel… Vă spun doar că 6 din cei 7 timișoreni infectați la ora actuală provin din carantină. Și haideți să ne întrebăm: ce s-ar fi întâmplat dacă ei n-ar fi fost carantinați, ci lăsați în voie, la viața obișnuită?! Răspunsul e cutremurător, evident! Am fi avut, probabil, zeci de contaminați, care ar fi contaminat la rândul lor, cumulat, alți peste o sută și tot așa! Procedând însă corect, responsabil, avem 6 contaminați. Punct (al 7-lea nu provine din carantină)”, a declarat Robu.

Primarul Timişoarei face încă o dată apel la calm, dar în acelaşi timp la responsabilitate şi spune cetăţenilor să respecte în tocmai indicaţiile celor abilitaţi.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Vă rog să ne păstrăm calmul, dar să respectăm cu strictețe toate indicațiile și dispozițiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, precum și cele generate de Comitetul Județean pentur Situații de Urgență și de Comitetul Local pentru Situații de Urgență”, a continuat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

În acelaşi timp, edilul solicită încetarea activităţilor în sălile de sport, în restaurante, baruri şi terase, iar distanţa dintre mese să fie făcută de cel puţin 2 m. În cazul în care numărul de infectaţi va creşte, se va lua în discuţie închiderea acestor unităţi.

„În primul rând, vă cer tuturor celor care știți că prezentați riscuri să vă fi contaminat, date fiind locurile pe unde ați fost în ultimele săptămâni și companiile pe care le-ați avut, chiar dacă vă simţiţi bine, să stați acasă, respectiv să vă autoizolați, dacă așa ceva se impune, după regulile în vigoare. În al doilea rând, vă cer celor care, dimpotrivă, nu vă încadrați în nicio categorie de risc, ținând seamă de locurile pe unde ați fost în ultimele săptămâni și de companiile pe care le-ați avut, să fiți prudenți, să evitați orice contacte cu persoane din prima categorie. Împreună, cu înțelepciune, putem depăși momentele grele prin care trecem și o putem face cu suferințe minime”, a încheiat Nicolae Robu.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/