Asaltați cu informații false! Studenții Universității de Vest, anunțați că se întorc la facultate de săptămâna viitoare!

Multe informații false au împânzit mediul online și au creat o adevărată infodemie. Nici studenții Universității de Vest din Timișoara nu au fost privați de această scurgere falsă de informații. Miercuri-seara studenții au fost anunțați printr-un document fals că marți se reîntorc la școală!

O declarație oficială a fost modificată fidel, iar imaginea a fost răspândită rapid printre studenți. Conform print-screenului, Senatul Universității hotăra anularea deciziilor de prevenție impuse și reîntoarcerea la activitățile didactice în regim normal.

Ce spune conducerea?

Organizația studențească OSUT s-a autosesizat în scurt timp și a confirmat nulitatea documentului și faptul că rămân valabile deciziile Consiliului de Administrație. De asemenea, a specificat faptul că orice modificări vor fi anunțate oficial pe paginile instituției de învățământ, iar studenţii vor fi înștiințați numaidecât.

Reprezentații UVT au declarat de asemenea că este un fake news și că decizia anunțată în 11 martie este cea care rămâne în vigoare până la alte măsuri.

Conform legii, răspândirea informațiilor false, în mod voit, cunoscând caracterul fals al acestora, se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani. Diseminatorul nu a fost încă identificat.