Alianţa PSD-PMP, tandemul care poate funcţiona şi în 2020, însă ca variantă postelectorală

Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Deși nu este un moment propice pentru a face calcule politice, ținând cont de situația actuală în care se află România (răspândirea temutului virus), cetățenii orașelor, ai comunelor, ai județelor au totuși nevoie să își aleagă reprezentanții pentru încă patru ani, oameni care într-adevăr să pună cetățeanul și bunăstarea acestuia pe primul loc, nu să dea birul cu fugiții atunci când țara arde.

În contextul alegerilor locale din acest an, care, în funcție de problematica COVID-19, vor avea loc fie în această vară, fie ceva mai târziu, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, nu s-a sfiit să-și anunțe candidatura pentru încă un mandat la șefia instituției pe care astăzi o conduce, cum, de altfel, nu a ținut ascuns faptul că intenționează să profite de libertatea de a face alianțe cu oricine, acesta lansându-i deja partenerului din 2016 Uniunea Sârbilor invitația de a continua proiectul politic comun și în 2020.

Înțelegând efectul benefic al alianțelor, șeful administrației publice locale din Moldova Nouă și-a arătat deschiderea și față de reprezentanții organizației locale a partidului condus de Victor Ponta, în special dacă ideea unei Stângi puternice, mai exact a unui proiect politic între PSD și Pro România, se va materializa la nivelul județului Caraș-Severin, președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, numele cel mai vehiculat pentru a prelua conducerea filialei județene PSD, agreând această posibilitate.

Anunțând că se va așeza la masa tratativelor cu toți cei care „doresc să participe la alegerile locale și caută, cu demnitate și interes, binele comunității”, Torma nu e dispus să dea cu piciorul niciunui posibil parteneriat cu PMP, parteneriat care s-a dovedit a fi unul eficient, deși postelectoral, la nivelul Consiliului Județean Caraș-Severin.

„În 2016 alianța la nivelul Consiliului Județean a fost între PSD și PMP, o alianță care a apărut după alegeri. Evident că acest scenariu poate fi fezabil și în 2020. Din punctul meu de vedere, Partidul Mișcarea Populară a fost un partener solid pentru PSD în cei aproape patru ani de colaborare la nivel de Consiliu Județean și nu cred că trebuie exclusă o alianță postelectorală, dacă ea nu a fost gândită preelectoral. Contextul ne va pune în anumite situații și va trebui să luăm decizii importante pentru județ, dar și pentru partidele pe care le reprezentăm.”, a dat de înțeles primarul social-democrat.

Rămâne ușa PMP Caraș-Severin deschisă social-democraților și în 2020?

Liderul Partidului Mișcarea Populară la nivelul județului Caraș-Severin, Ionuț Popovici, nu mizează pe ideea alianțelor preelectorale în cadrul celor două seturi de alegeri care vor loc în acest an, însă cum experiența politică i-a demonstrat că ce e azi nu e mâine, Popovici nu exclude acest scenariu acolo unde se impune.

„Am un principiu pe care l-am stabilit împreună cu colegii mei: nu vom face alianțe preelectorale, dar, tot așa, pot să vă spun că în politică se poate orice. Le-am trăit și le-am văzut aproape pe toate. Adică, nu ar fi imposibilă o alianță preelectorală acolo unde se impune. Sigur, lejeritatea noastră ne-o dă și președintele partidului pentru că, postelectoral, putem să avem dialog cu orice partener corect și serios pe discuții din punct de vedere politic.”, a ținut să puncteze politicianul.

Întrebat de redactorul expressdebanat.ro dacă Adrian Torma poate fi un partener serios, Ionuț Popovici a făcut următoarea remarcă: „Adrian Torma este un partener serios. În primul rând, pentru că îl cunosc personal, nu neapărat din punct de vedere politic sau nu mă interesează neapărat partidul din care face parte. Este un om bine intenționat, un om care își dorește să facă ceva pentru comunitatea din Moldova Nouă. Până la urmă, pentru asta facem politică sau, cel puțin, noi pentru asta facem politică: pentru cetățenii județului Caraș-Severin și pentru dezvoltarea acestui județ lăsând de-o parte culorile și ambițiile politice pentru cei care vor să înțeleagă acest lucru”.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/