Adrian Orza: ,,În Timişoara se închid sălile de sport, se suspendă cursurile, dar barurile ramân deschise. Bănuiesc că servirea o fac roboţii”

untitled design set 970x90 px

Consilierul local Adrian Orza ironizează măsurile preventive în lupta împotriva coronavirusului, luate de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi adoptate în şedinţă extraordinară. „În Timişoara se închid sălile de sport, cursurile de orice fel, doar barurile, restaurantele şi terasele rămân deschise, cu mesele mai răruţe. Banuiesc că servirea o fac roboţii”, scrie Orza pe pagina sa de Facebook.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Timişoara a luat o serie de hotărâri pentru prevenirea răspândirii coronavirului. Acestea sunt: se închid sălile de sport de întreţinere, se sistează cursurile de orice fel, dans, balet, limbi străine, se sistează activităţile în grup de yoga, se închid sălile de jocuri electronice. În ceea ce priveşte barurile, restaurantele şi terasele, măsurile sunt mai permisive, în sensul că se impune doar ca în interiorul acestora distanţa dintre mese să fie de cel puțin 2 metri. Lejeritatea ultimei măsuri a fost taxată de către Adrian Orza, consilier local şi candidat la funcţia de primar al Timişoarei.

„E foarte bine că se iau măsuri de prevenţie. E chiar obligatoriu să se limiteze cât mai mult în această perioadă interacţiunile. Din punctul meu de vedere măsurile trebuie să fie nu doar sincronizate, ci şi suprapuse exact cu situaţia şi nevoia momentului. Sigur că e necesar ca magazinele unde se face aprovizionare sau farmaciile să rămâna deschise. Sunt vitale. Dar sunt activități care pot lua o pauză momentan. Mai bine una limitată azi, decât – Doamne ferește – de o evoluţie negativă, una mai lungă mâine.”, a declarat Adrian Orza pentru Express de Banat.

Într-o postare pe aceeaşi reţea de socializare, Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a precizat astăzi că dacă numărul de infectaţi va creşte, ia în considerare şi închiderea restaurantelor, a barurilor şi a teraselor.