Hoţii seifului, arestaţi pentru 29 de zile

Membrii grupării infracţionale care au dat lovitura în casa fostului şef al Fiscului din Oţelu Roşu au ajuns în instanţă, însă niciunul nu recunoaşte că ar avea vreo legătură cu jaful seifului în care se aflau sute de mii de euro.

UPDATE ora 20:15

Tâlharii de lux au rămas, deocamdată, după gratii. În urma audierilor, instanţa a decis ca şapte dintre cei nouă infractori să rămână în arest pentru 29 de zile, doi dintre aceştia având interdicţia de a părăsi ţara. În ceea ce-i priveşte pe Ion Păşan şi Cosmin Cernescu, primul va sta 29 de zile după gratii, iar cel din urmă va fi nevoit să nu părăsească ţara.

,,Împotriva acestei încheieri a Tribunalului Timiş toţi cei şapte inculpaţi arestaţi au declarat recurs care, după noua procedură penală ce va intra mâine în vigoare, se va numi contestaţie şi va fi judecat pe Camera de Consiliu (şedinţă secretă) de către Curtea de Apel Timişoara în zilele viitoare. Consider încheierea Tribunalului Timiş ca fiind nelegală şi temeinică. Voi fi curios ca magistratul ce a luat această măsură extraordinară a arestului preventiv pe ce temeiuri şi pe ce stare de fapt o va motiva, întrucât la dosar, în opinia mea, nu există probe, ci doar indicii”, a precizat avocatul Cosmin Bolosin.

Potrivit acestuia, în cazul respectiv rămâne de văzut care va fi ultimul cuvânt al Curţii de Apel Timişoara.

UPDATE ora 12:00

Soarta hoţilor seifului din oraşul de pe Valea Bistrei va fi discutată astăzi de magistraţi, în condiţiile în care Tribunalul Timiş le-a emis acestora un ordin de reţinere pentru 24 de ore. Deşi sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe infracţiuni, doi dintre tâlhari, Cosmin Cernescu şi Ion Păşan, refuză orice acuzaţie adusă împotriva lor. Cei doi sunt din Oţelu Roşu şi din Timişoara.

CITEŞTE ŞI: DIICOT a găsit urma seifului cu bani furat de la Oţelu Roşu

Se reţine în sarcina celor inculpaţi faptul că au săvârşit infracţiuni de constituire a unor grupuri infracţionale organizate, precum şi furturi deosebit de grave. Parchetul susţine că sunt mai multe acte materiale săvârşite de inclupaţi. Referitor la clienţii pe care eu îi asist, Constantin şi Paşan, li se reţine un singur act material cu privire la aşa-zisul furt al seifului din Oţelu Roşu, de la omul de afaceri Petru Lupşac. În urma percheziţiilor la domiciliul din Timişoara al lui Păşan nu s-a găsit nimic, nu s-a ridicat absolut nimic, procesul-verbal fiind imaculat, iar la Cernescu nu s-au făcut percheziţii. Niciunul din clienţii mei nu recunoaște că ar avea vreo legătură cu furtul respectiv”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul celor doi infractori.

CITEŞTE ŞI: Piste false pentru pierderea urmelor seifului plin cu bani furat din Oţelu

Tribunalul Timiş va decide astăzi soarta hoţilor, fiind vizate probele pe care acuzarea le aduce.

FOTO: pressalert.ro

CITEŞTE ŞI:

Seiful burduşit cu bani a intrat în pământ!

Vezi cine şi cum a furat seiful burduşit cu bani!

Au furat un seif de o tonă cu peste 15 miliarde de lei