Au furat un seif de o tonă cu peste 15 miliarde de lei

Jaf ca în filme în casa familiei Lupşac. Hoţii au furat seiful plin cu bani în timp ce directorul Finanţelor Publice din Oţelu Roşu şi soţia sa se răsfăţau în Thailanda!

UPDATE, ora 22.45

Poliţia a dat primele informaţii legate de jaful de la Oţelu Roşu. “La data de 29.01.2013, Poliţia oraşului Oţelu Roşu a fost sesizată în scris de către numitul L. Ioan, domiciliat în Oţelu Roşu, despre faptul că fiind plecat de la domiciliu mai multe zile în cursul lunii ianuarie 2013, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, de unde i-au sustras bunuri, bijuterii din aur şi sume de bani. Potrivit sesizării, din garajul locuinţei a fost sustras un seif metalic in care se afla suma de 370.000 Euro precum si 160.000 lei. Valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 1.715.500 lei. În continuare se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor si tragerea lor la raspundere sub aspectul savarsirii infracţiunii de furt”, se arată într-un comunicat primit la redacţie.

Revenit ieri în ţară după vacanţa exotică, Petru Lupşac a avut parte de un şoc în momentul în care a ajuns la locuinţa sa din Oţelu Roşu. Casa îi fusese spartă şi seiful în burdușit cu bani lipsea. În total, peste 15 miliarde de lei vechi. „Aveam aproximativ 300.000 de euro şi un miliard şi jumătate de lei, banii societăţii la care e soţia administrator, bani personali şi ai părinţilor mei. Erau într-un seif de o tonă. Asta e problema, că nu ştiu cum au furat un seif de o tonă”, a declarat în exclusivitate pentru Express de Banat, Petru Lupşac.

Jaful ridică destule semne de întrebare şi asta pentru că imobilul era păzit şi supravegheat video. „Iniţial au furat un seif mai mic din cameră, din dormitor, în care se găseau cheile de la maşină şi garaj. Aşa au reuşit să intre în garaj şi de acolo au furat seiful mare. Acolo era pază şi ziua, şi noaptea. Avem şi camere de filmat, se văd urme de cauciuc, semn că au plecat cu o maşină. Avem bănuieli, e un cerc de suspecţi, sunt deja duşi şi la detectorul de minciuni şi sper să-i prind cât mai repede pentru a recupera cât mai mult din bani”, a mai spus Lupşac.

lupsac22

banner 1000 x 100 hd