Subsolul groazei, la Spitalul Județean de Urgență Staționar II!

În atenția reporterilor Express de Banat au ajuns niște fotografii din incinta unităților sanitare din Reșița, acolo unde pacienții sunt nevoiți să meargă zilnic pentru a ajunge la cabinetele medicilor. Discrepanța dintre holurile clădirilor și cabinetele amenajate de fiecare medic în parte este uriașă.

În Spitalul Județean de Urgență Staționar II, din cauza lipsei de spațiu pentru toate solicitările cadrelor medicale ce și-au dorit un cabinet în incinta spitalului, s-a ajuns ca multe dintre cabinete să fie amenajate în încăperile de la subsolul spitalului.

Drumul până în zona în curs de amenajare este sinistru, un peisaj dezolant care acum trece aproape neobservat de oamenii ce s-au obișnuit cu imaginea țevilor de pe tavan, a zugrăvelii scorojite și a ușilor îngălbenite. „Nici nu mai bag de seamă pe unde trebuie să trec ca să ajung la cabinetul medicului. Prima dată am crezut că am luat-o greșit când am văzut pe unde am ajuns, dar acum știu că pe aici trebuie să o iau”, povestește un pacient.

Mai mult decât atât, ca să ajungi în holul cu cabinete, trebuie să treci printr-un fel de bucătărie, unde bucătăresele spitalului împart mâncarea în farfurii pentru spitalizați, deși condițiile de acolo nu sunt deloc sanitare.

În planurile pe anul 2013, administrația staționarului a adăugat și renovarea subsolului până la cabinetele închiriate, astfel încât să nu le mai fie teamă pacienților să parcurgă acel traseu. „Din cauza lipsei de spațiu și a extinderii activității de ambulator, am fost nevoiți să mutăm câteva cabinete la subsol. Avem un proiect de renovare și urmează ca anul acesta să aranjăm acele spații, astfel încât să existe condiții optime pentru desfășurarea activității pentru că încercăm să extindem și numărul cabinetelor de specialitate”, declară pentru Express de Banat medicul Dumitru Secășan, directorul Spitalului de Urgență Reșița.