Primarul Timișoarei vrea să discute personal cu ministrul Culturii despre viitorul Muzeu al Revoluției de la Timișoara, în contextul în care a fost demarată într-un final și licitația pentru proiectul tehnic.
Ofertele în cadrul licitației pentru proiectarea viitorului Muzeu al Revoluției din Piața Libertății pot fi depuse până în 1 martie. După ce va fi și realizat proiectul tehnic, urmează licitația pentru atribuirea constructorului și demararea propriu-zisă a lucrărilor.
CITEȘTE ȘI: Muzeul Revoluției de la Timișoara are nume, însă deocamdată nu e lansată nici licitația de proiectare
Suma prevăzută este de aproximativ 7 milioane de lei, cu TVA, iar lucrările ar trebui să fie gata, de la organizarea șantierului, în 30 de luni.
„A fost lansată o licitație pentru proiectul tehnic unde vreau să mă asigur că acest proiect va include perspectivele timișorenilor și nu va fi făcut de nu știu cine care nu cunoaște realitatea locală. (…) Greșeala cea mai mare ar fi să pornim pe acest drum pentru un nou muzeu fără să ținem cont de comunitatea locala, părerile și experiențele revoluționarilor cu toate conflictele și contradicțiile existente care trebuie reflectate în acest proiect de muzeu.”, a spus Dominic Fritz.
Primarul consideră că în cadrul muzeului ar trebui integrată și activitatea Memorialului Revoluției.
„E o situația complexă, provocatoare, pentru că cei de la Memorialul Revoluției sunt sceptici în privința proiectului Muzeului Revoluției tocmai pentru că nu vor să se uite de munca lor. Eu cred că e nevoie să integrăm cele două proiecte într-o formă care face cinste eforturilor depuse din partea celor care s-au angajat de zeci de ani pentru Memorialul Revoluției. Ei au o arhivă foarte valoroasă care trebuie valorificată și trebuie pusă la dispoziția timișorenilor și celor care vin în vizită în Timișoara. E motivul pentru care, în decembrie, am invitat spontan la o masă rotundă – și momentan lucrez la formatul acestei mese rotunde – unde astfel de întrebări vor fi discutate.”, a explicat Fritz.