A crescut valoarea plăților restante ale Primăriei Timișoara. Fritz: „Tot crește bulgărele de plăți pe care îl rostogolim mai departe”

120 de milioane de lei este valoarea plăților restante pe care le are în acest moment Primăria Timișoara, anunță Dominic Fritz. Autoritățile locale lucrează în această perioadă la construcția bugetului pentru 2021. Pe de o parte se dorește reducerea cheltuielilor de funcționare, pe de altă parte – prioritizarea proiectelor de investiții. 

Dominic Fritz spune că anul trecut aproximativ jumătate din veniturile prognozate au și fost reale. Cele planificate în buget au fost de 1 miliard 458 milioane de lei, iar veniturile reale au fost de 785 de milioane de lei.

„Avem plăți restante în sumă totală de 120 de milioane de lei din anul 2020 pe care trebuie să le achităm cu banii din acest an calendaristic, ceea ce e o problemă și bulgărele de plăți tot crește, pe care le tot rostogolim mai departe. Nu sunt facturi de chestii comandate de mine, ci încă funcționăm pe bugetul anului trecut, pe contractele, proiectele de anul trecut. Și abia acum o să intrăm într-o nouă etapă în care o să îmi asum și politic facturile plătite sau neplătite. De asta facem o planificare de buget care va fi mult mai realistă și care va trebui să taie și din cheltuieli. Încercăm să reușim să creștem și veniturile, dar o să trebuiască să tăiem și din cheltuieli.”, a declarat Dominic Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

La finalul lui 2020, Dominic Fritz spunea că primăria are plăți restante de aproximativ 77 milioane de lei, unele dintre ele în incidența de 30 de zile. Câteva exemple – la Casa de Cultură, spunea Fritz, sunt plăți restante de 1,7 milioane de lei, către clubul sportiv sunt plăți restante de aproape 3 milioane de lei, iar la DAS, unde sunt servicii sociale, „suntem cu peste 2 milioane de lei în urmă”. Fritz a explicat și faptul că primăria nu a achitat nici banii pentru campusul Colegiului Bănățean din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Autoritățile locale strâng cureaua în 2021; cele de la județ vor să continue investițiile în derulare

publicitate si promovare online banner maxagro