Autoritățile locale strâng cureaua în 2021; cele de la județ vor să continue investițiile în derulare

Discuțiile cu privire la bugetul Timișoarei, dar și cel al județului, vor începe în comisiile de specialitate abia după ce va fi aprobat cel de la nivel național. Până atunci, specialiștii din primărie și cei din consiliul județean au demarat analizele la nivel tehnic. 

La Primăria Timișoara se vorbește despre o prioritizare a investițiilor la pachet cu economii pe partea de funcționare a administrației.

„Noi acum lucrăm în cadrul primăriei la buget, oricum nu o să putem veni cu o propunere oficială până după bugetul național, sper că vom avea asta în februarie. Noi lucrăm acum și pe partea de dezvoltare, de investiții, la o prioritizare, dar și pe partea de funcționare, la niște economii de cheltuieli. Pentru că e foarte clar că bugetul în anul acesta va fi un buget într-un context de criză bugetară națională și cu siguranță bugetul nostru va trebui să reflecte acest lucru și să strângem cureaua un pic.”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Anterior, edilul local spunea că în construcția bugetului local pentru 2021, administrația urmărește două obiective: să intervină cu facilități pentru sectoarele afectate de pandemie, dar să nici nu existe o scădere abruptă a veniturilor. Cât despre cheltuielile de funcționare la nivelul primăriei, Dominic Fritz spunea că acestea sunt prea mari în raport cu banii folosiți pentru investiții.

CITEȘTE ȘI: Taxele și impozitele locale în Timișoara se ajustează, în 2021, cu rata inflației. Filosofia lui Fritz în ceea ce privește construirea bugetului

Și la Consiliul Județean Timiș au început discuțiile tehnice în compartimentele de resort.

„Ținta noastră este nu doar să continuăm investițiile aflate în derulare, ci și să creștem procentul alocat investițiilor în bugetul anului acesta. E adevărat, există constrângeri legate de criza economică generată de pandemie, cu reflectarea ei în plan bugetar, dar vom încerca să eficientizăm activitățile celelalte de funcționare pentru a nu văduvi investițiile de sumele necesare pentru ducerea la bun sfârșit a proiectelor.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.