Final de tur de campionat cu o victorie muncită pentru handbaliștii de la Poli

SCM Poli Timișoara a avut de luptat, dar până la urmă a câștigat la scorul de 25-21 meciul cu CSM Bacău, din ultima etapă a turului. Partida nu s-a disputat la Sala ”Constantin Jude”, ocupată cu turneul de box Cupa Revoluției, ci la Sala UVT.

A fost un debut mai greu de meci pentru cei de la Poli, Bacăul a intrat tare în meci și s-a instalat ușor la conducere. De altfel, nici nu trecuse primul sfert de oră, că Crnoglavac a marcat pentru 2-5. Poli a fost nevoită să alerge să recupereze diferența, în contextul în care a făcut și ea multe erori. Timișorenii au revenit în meci pe finalul primei reprize, pentru care Bacăul a reușit să aibă avantajul dat de scorul de 11-13. Într-un meci în care atât Marjanovic, cât și Sadoveac au ratat prea ușor de la 7 metri, Poli a preluat conducerea din minutul 37. De acolo, CSM Bacău nu a mai putut reveni și Poli a câștigat cu un avantaj bunicel.

Cel mai bun marcator al Timișoarei a fost Vuk Milosevic, cu 5 goluri, urmat de Șomlea și Cîmpan, cu cîte 4 fiecare, Dragas, Fenici, Sadoveac și Marjanovic, cu câte 3 goluri fiecare. Cele mai multe goluri ale moldovenilor le-au marcat Tărîță și Cotinghiu, câte 6, respectiv 5. La final de tur, din 13 meciuri, Poli a câștigat șase, ceea ce o plasează pe locul 7.

Pero Milosevic spune că echipa sa a subestimat un pic adversarul. ”E o victorie meritată. În repriza a doua am jucat bine, așa cum trebuie să o facem mereu. După victoria de la Reșița ne-am gândit că va fi un meci ușor din prima repriză. Nu a fost cazul, Bacăul e o echipă bună. Pe final am jucat mult bine și în atac și în apărare, plus portarul Babasafair. Am avut idei mult mai clare. În prima repriză am făcut lucruri bune, dar la final, în situații de unu contra unu, nu am aruncat bine. De asemenea, am suferit la disciplina tactică de trei-patru ori, când am pierdut mingi. În repriza a doua am schimbat, am avut jucători mai proaspeți în atac. În momentele-cheie când aveam nevoie, am marcat. M-a deranjat doar că atunci când am avut un avantaj de 3 goluri, nu am marcat la două atacuri, pentru că ne puteam duce la 4 și să tranșăm jocul mult mai repede. Dar am greșit o pasă și apoi o aruncare și asta ne-a complicat situația”, a declarat antrenorul lui Poli.

Adrian Petrea a precizat că echipa sa a pierdut din cauza impreciziei în atac. ”Din păcate, cele 3 puncte în seara aceasta se duc în contul echipei Poli Timișoara. Din punctul meu de vedere, eu cred că noi am dominat ostilitățile acestui meci. Poli pot spune că a profitat de ratările noastre unu la unu cu portarul. asta au știut să gestioneze și au câștigat meciul într-un final. Din păcate, noi suferim pe această latură, finalizările unu la unu, și trebuie să facem o analiză drastică. Campionatul este lung, nu este nimic de pierdut, și trebuie să ne revenim din acest moment”, a precizat Petrea.

Poli va juca din nou duminică, pe terenul lui CSU Pitești, în optimile Cupei României. Apoi, la Timișoara, joi, se joacă prima etapă din retur, dintre Poli și Steaua.