SCM Timișoara, învinsă. Un jucător s-a accidentat serios: ”Arăta ca Bugs Bunny”

Baschetbaliștii  de la SCM Timișoara au pierdut primul meci din Top 6, la scorul de 83-61 cu CSM Oradea. din nou, formația din Bihor nu a avut parte de emoții în Banat, iar pentru alb-violeți, după joc, s-a cam umplut și infirmeria!

Meciul a fost echilibrat doar în primul sfert. CSM Oradea s-a distanțat după câteva minute, însă gazdele au revenit destul de eficient. A fost 21-23 după primele zece minute, pentru ca apoi Bogdan Popa să egaleze. În sfertul doi însă, echipa lui Cristian Achim s-a distanțat. La pauza mare, scorul a fost de 29040, iar după sfertul trei, s-a ajuns la 41-65. Finalul a adus probleme mari cu accidentări pentru trei jucători ai echipei bănățene: Amaury Gorgemans, Sherwood Brown și Troy Franklin.

Komatina a fost cel mai bun marcator al timișorenilor, cu 19 puncte, urmat de Popa, cu 11 puncte, Pesakovic și Franklin, fiecare cu 8 puncte, Dragoste, cu 6, Lazar, cu 4, Brown, cu 3 și Coconea, cu 2 puncte. Cei mai buni marcatori pentru Oradea au fost Baciu și Zekovic, cu 15, respectiv 14 puncte.

Dragan Petricevic a tras concluziile după meci și a explicat cum a rămas Brown fără un dinte. ”Aspectele pozitive sunt jocul echipei în primele 18 minute, iar cele negative, dincolo de diferența de scor, situația accidentărilor din acest meci. La un moment dat a fost chiar dramatic și sperăm să nu fie de luni mai departe. Pe rând au părăsit terenul Gorgemans, Franklin, și Brown, împreună cu Mirkovic, care nici nu este în lot. Cred că e un roster mult prea slab încât să pună probleme Oradiei. Una peste alta, înfrângere cu Oradea la 20 de puncte nu e lucru dramatic pentru mine. Există echipe și mai grele care au pierdut la 20 de puncte acasă cu Oradea sau au avut -20 în timpul meciului. Nu e o dramă, nici măcar un motiv foarte mare de îngrijorare. (n.r. întrebat despre forma lui Brown) Nu cred că se poate numi o problemă. Într-un sezon, jucători au evoluții mai bune sau mai puține bune, se întâmplă și în Euroligă, cu jucători cu palmares și valoare individuală mult peste Brown au perioadă de o lună sau două când joacă mai slab. Brown a avut acest ghinion, s-a accidentat destul de grav în meciul cu Oradea, astăzi iar a ieșit. A avut câteva aruncări deschise pe care nu a reușit să le fructifice. Este o formă a zilei. Faptul că a avut această aruncare deschisă, datorită colegilor și pentru că el a fost unde trebuie, arată că este în joc. Îmi doresc să revină cât mai repede după această situație neplăcută cu dintele din față. Pentru că și asta necesită câteva zile. El nu are nicio carie, dar a ieșit pentru că un dinte i-a fost scos. Avea dintele pus așa ca Bugs Bunny, doar de formă, atârna. Am vrut să-l reintroduc pe teren pentru meciul ce urmează și să-i arăt că există și accidentări mai dure. Broussard, care s-a ciocnit cu el e plecat la spital să primească un antitetanos pentru că e un pic tăiat”, a declarat Dragan Petricevic.

1000x100 casa brutarului

Cristian Achim a fost mulțumit că echipa sa a luat jocul în serios. ”Mă bucur pentru victorie. Am încercat, și se vede că am și reușit, să avem abordarea potrivită în acest meci, ținând cont că veneam după un meci disputat miercuri în cupele europene, unde am depus un efort foarte mare, fizic și mental. Sincer, mi-a fost foarte teamă că nu o să ne putem concentra în primul rând mental. Și apoi sigur, era aspectul fizic. a lipsit Valeika, un jucător foarte important pentru noi. Zekovic a făcut două faulturi în primele patru minute și, practic a trebuit să rămânem practic în doi oameni mari, Baciuc și Markovic, plus Petrescu evident. Eu mă bucur foarte tare că jucătorii noștri au reușit să se refocuseze la două zile după un meci care însemnat un mare efort psihic și fizic. Sigur că ne-au ajutat accidentările lui Brown, ale lui Gorgemans, Franklin. Cei numiți sunt niște jucători foarte importanți pentru Timișoara și practic ne-a fost și nouă mai ușor”, a punctat Achim.

SCM Timișoara are următorul meci la București, luni, 3 februarie, cu Steaua.