Ca de Moș Nicolae: Robu promite din nou sala polivalentă de mare capacitate

Timișoara va avea o sală polivalentă de 16.000 de locuri, ridicată în zona actualului Stadion ”Dan Păltinișanu”, ridicată din bani de la Compania Națională de Investiții. Deocamdată, nu s-a precizat un termen clar pentru începerea lucrărilor și, cu atât mai puțin finalizarea. Aceste lucruri nu-l împiedică pe primarul Robu să fie optimist, cu ocazia zilei sale onomastice.

Bine dispus de Sfântul Nicolae, Robu e convins că în 2020 ar putea începe lucrările efective la sală, acum că România are guvern PNL. ”Vom avea bani în bugetul de anul viitor, pentru a se merge pe ceea ce trebuie făcut pentru sala polivalentă pe zona de proiectare și apoi să trecem la execuția, trebuie parcurse etapele licitației. Compania Națională de Investiții de toate. Noi facem partea noastră, etapa de ridicări topo și studii geo. Tema de proiectare și nota conceptuală sunt transmise de noi la CNI. Ne-am mișcat repede și am încredere că Guvernul PNL va alimenta cu bani acest proiect major al Timișoarei și al României”, spune primarul.

Robu a ”plusat” cu optimismul și a spus chiar că nici nu va fi nevoie ca legea bugetului să fie adoptată pentru ca CNI să înceapă să vireze bani pentru proiectarea sălii. ”Nu exclud să nu fie necesară adoptarea legii bugetului. S-ar putea să fie suficientă prevederea bugetară pe care o avem pentru 2019, astfel încât să mergem cu a douăsprezecea parte și să se poată da drumul la început de 2020 la proiectare”, a mai spus Nicolae Robu.

Presa a încercat să mai tempereze optimismul exacerbat al edilului, reamindu-i că sala polivalentă a UPT și primăriei nu e gata nici acum, la 9 ani de la începerea lucrărilor, pentru că firmele au tot intrat în insolvență. ”Eu sunt convins că lucrurile vor începe. La asemenea proiecte nu pot să vină decât firme serioase. Aceea e o sală de o cu totul altă anvergură, dar aproape că s-au urnit lucrurule și la Politehnica”, a mai spus Robu. Atât de bine s-au ”urnit” lucrurile, că la sală nu se mai lucrează de luni bune.