„Eu am un grad de favorabilitate mai mare ca oricând”. Start la cursa pentru alegerile locale

PNL e pe „val” după alegerile prezidențiale, preluarea guvernării, dar și „deranjul” provocat în curtea PSD pe acest final de an. Nicolae Robu simte asta și pregătește „atacul” la locale, atât pentru primăria Timișoara, dar și pentru cât mai multe primării în județul Timiș.

Președintele PNL Timiș spune că după sărbători, se dă startul la pregătirea alegerilor locale, care vor avea loc în iunie. Acolo unde liberalii au deja primar, cel din funcție va fi și candidat în 2020. „Toți colegii primari vor fi în continuare candidații filialei Timiș. Ne dorim, de pe o parte, să avem sensibil mai multe funcții de primari, și avem mizeri mari, precum primăria Lugoj (n.r. va candida Claudiu Buciu) și majoritatea în consiliul județean. Este foarte probabil să se schimbe legea și alegerile să se desfășoară în două tururi, respectiv alegerea președintelui de consiliu județean să se facă de către consilierii județeni.”, spune Robu.

Primarul Timișoarei spune că pot fi primiți și primari din alte partide, în anumite condiții. „Se va analiza de la caz la caz. Nu mergem pe principiul că oricine e bine-venit. Vom analiza orice solicitare de intrare. Nu putem respinge aprioric nimic. Nici statutul nu ne permite.”, a explicat liderul liberal din Timiș.

Robu, „modest” ca întotdeauna

Întrebat dacă crede că îl avantajează un tur sau două, Nicolae Robu a fost din nou plin de încredere. „Cred că nici nu mă avantajează, nici nu mă avantajează. Am avut data trecută 53%. Nu este important dacă sunt eu avantajat sau nu, important e să fie cât mai bine pentru comunitățile locale din țara noastră. E o realitatea că alegerea unui primar cu o majoritate de voturi îi dă o mai mare legitimate decât alegerea cu 25-30%. Prin percepția pe care o simt printr oameni, am un grad de favorabilitate mult mai mare ca oricând. Eu nu mă consider deja câștigător și nu m-am considerat niciodată, chiar dacă am câștigat la diferență mare de voturi decât cei clasați pe locul 2. Am avut mereu număru dublu. Dar niciodată nu m-am considerat dinainte câștigător. Îmi văd de treaba mea, nu intru în nicio polemică cu nimeni.”, a mai spus edilul Capitalei Banatului.