Filipescu a făcut praf centrul Reșiței cu „chinezării de unică folosință”! Acum „rezolvă” tot județul! [FOTO]

1000x100 resita 02

Județul Caraș-Severin se află în fața unei posibilități unice de dezvoltare. După ani de declin, va răsări soarele și pe străzile județului nostru. Cel puțin asta susțin reprezentanții Camerei Bilaterale de Comerț România-China, cea care a inaugurat astăzi sucursala județeană.

Gata cu firmele și instituțiile aflate la marginea prăpastiei! Economia cărășană va înflori odată cu acceptarea sprijinului din partea Chinei! Omul de afaceri Gheorghe Filipescu revine în atenția publică. După ce și-a atras injurii din partea reșițenilor din cauza dezastrului din centrul civic al Reșiței, lucrare pe care Mihai Stepanescu a numit-o „chinezărie de unică folosință”, Filipescu vrea să „rezolve” întreg județul. Tot cu ajutor din China. De această dată din postura de președinte al Camerei de Comerț și Industrie România-China, filiala Caraș-Severin. Potrivit acestuia, deschiderea filialei este un izvor de oportunități pentru județ, fiind convins de sprijinul conducerii centrale.

La inaugurarea sucursalei cărășene au participat prim-vicepreședintele de la centru, Florea Voinea, dar și doi oameni de afaceri chinezi care au venit să identifice oportunitățile de investiție în Caraș-Severin. „Întreaga colaborare cu poporul chinez a plecat și de la insistențele domnului Filipescu, pe care îl știu de foarte mulți ani și care m-a presat foarte tare după ce a aflat din presă, probabil, că am privilegiul de a fi prieten cu primul ministru al Chinei, pe care îl cunosc de vreo 40 de ani”, spune Voinea. Potrivit acestuia, în urmă cu trei ani, poporul chinez era dispus să investească 50 de miliarde de dolari în România fără garanții guvernamentale, fiind ultima generație care mai are România în minte și în suflet. „Cele mai mari legături tot pe prietenie și pe cunoștințe se bazează, iar noi le avem și nu știm să ne bazăm pe ele. Atunci am zis să activăm această Cameră Bilaterală și să încercăm să înființăm sucursale județene care să colaboreze direct cu chinezii. Pentru că sunt foarte mulți care vor să investească și doar barierele puse de noi i-a determinat să nu facă lucrul ăsta. Vrem să demarăm afaceri în mediul privat care să nu depindă nici de avizul Uniunii Europene, și nici de aprobarea Guvernului”.

Așadar, prin deschiderea sucursalei din Caraș-Severin, firme mari, care până acum erau la pământ, au ocazia să înflorească. Pentru că, nu-i așa?, China este „țara cu cele mai mari rezerve valutare”, după cum a reiterat Voinea. Rămâne de văzut ce sume din banii chinezilor vor ajunge în Caraș-Severin. Destul de mulți, dacă e să-l ascultăm pe Voinea. Potrivit acestuia, chinezii nu sunt interesați doar de profit, ci ne vor și nouă binele! Nu să ni-l ia, ci să ni-l facă! Gheorghe Filipescu susține că a reușit să atragă deja 14 membri din rândul acționarilor din Caraș-Severin!

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157674444784446″]

Chiar și autoritățile locale au dovedit că sunt interesate. Primarii orașelor din județ s-au arătat deschiși spre colaborare. Președintele filialei cărășene a Camerei de Comerț Bilaterale a avut discuții cu edilul-șef din Oțelu Roșu în privința unei colaborări pentru redresarea combinatului din oraș, cu Adrian Torma din Moldova Nouă în domeniul turistic și pentru zăcămintele de cupru din zonă, iar la Bocșa, cu primarul Eugen Cismăneanțu pentru dezvoltarea activității din întreprinderea Construcții Metalice. Bineînțeles, în Reșița oamenii de afaceri au în vedere în special UCMR, pentru a analiza oportunitățile de colaborare. Nu vor fi uitate nici localitățile cu mari posibilități de dezvoltare turistică, acesta fiind principalul domeniu în care partenerii chinezi sunt interesați să intervină. Ciudat! Pentru că stațiunea Băile Herculane, polul turistic al județului Caraș-Severin, nu a fost vizitată încă de oamenii de afaceri chinezi, din lipsă de timp…

Potrivit lui Voinea, județul abundă în resurse, pe care nimeni nu le valorifică, iar dacă până mai ieri Caraș-Severinul era în top, au existat „binevoitori” care au reușit să pună totul la pământ. Însă China este interesată să exploateze aceste resurse, în amintirea vremurilor demult apuse…

publicitate tmc 640

Așadar, relansarea județului Caraș-Severin stă acum în mâinile lui Gheorghe Filipescu, cel care are sarcina de a scoate în evidență oportunitățile de investiții. Iar insistență există! „Ne-ai înnebunit cu telefoanele la Camera Bilaterală! Ține minte că după aia o să te cocoșim cu tot felul de oportunități!”, l-ar fi „amenințat” Voinea pe Filipescu. Replica a fost dată astăzi, în cadrul conferinței de inaugurare a sucursalei cărășene: „Eu îi spun că dacă nu m-a cocoșat viața până acum, nu mă cocoșează nici oportunitățile, vreau cât mai multe pentru Caraș-Severin!”.

CITEȘTE ȘI:

FOTO: Noi modernizări în Centrul Civic!

Centrul Civic, reabilitat din fonduri europene!

Reşiţenii sunt invitaţi să redeseneze „centrul de unică folosinţă” al municipiului!

publicitate Timisoara banner maxagro