SENTINŢĂ. Teofil Drugărin, primul avocat condamnat pentru hărţuirea unui procuror!

Avocatul orăvițean Teofil Drugărin a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu executare şi are 2 ani interdicţie să se apropie de procurorul George Bucurică şi de familia acestuia!

Decizie dură a Curţii de Apel Timişoara în dosarul în care avocatul Teofil Drugărin este acuzat de hărţuirea procurorului George Bucurică de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa! Expertiza psihiatrică a arătat că Drugărin are probleme psihice, dar că a avut discernământ atunci când l-a hărţuit pe procuror. Instanța l-a condamnat în consecință atât pentru cele două fapte de hărţuire, cât şi pentru tulburarea liniştii publice, primind o pedeapsă contopită de 9 luni de închisoare cu executarea pedepsei în regim de detenție. În plus, avocatul a fost obligat să-i plătească procurorului 5.000 de euro cu titlu de despăgubiri morale.

De asemenea, judecătorii i-au mai stabilit ca pedeapsă complementară interdicţia de a se apropia de procuror sau de familia acestuia, dar şi pedeapsa accesorie ce constă în interdicţia de a comunica cu procurorul sau familia sa.

leader board 728 x 90 px

Încă de la venirea sa în Oraviţa, procurorul George Radu Bucurică a avut grele bătăi de cap, atât cu lumea interlopă, care l-a ameninţat şi hărţuit, fiind cunoscut deja cazul interlopului Ciulan care plănuia să-l bată dar, din şi de persoane care ar trebui să apere Legea, cum este cazul avocatului Drugărin, care l-a hărţuit şi acuzat public de diverse fapte pe care nu le-a putut proba. De altfel, Drugărin mai are un dosar penal în care este cercetat pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, după ce a difuzat mai multe înregistrări audio imorale cu procurorul Bucurică, înregistrări despre care tot el, ulterior, recunoaşte că au fost trucate intenţionat.

De altfel, nu doar magistratul George Bucurică a fost ultragiat de către avocatul Drugărin, ci şi judecătorul Lucian Popuţi, chiar în sala de judecată! Teofil Drugărin este avocat în Baroul Bucureşti, iar expertiza psihiatrică de la dosar relevă că acesta are tulburări psihice. Instanţa a mai decis ca din condamnare să-i fie scăzută perioada cât a fost internat pentru expertizarea psihiatrică.