EXCLUSIV. Averea doctorului Telbis, cel mai mare șpăgar dovedit din Caraș-Severin, a fost făcută cinstit!

Curtea de Apel Timișoara a pronunțat astăzi verdictul definitiv în ceea ce privește acuzația de spălare de bani adusă doctorului Sebastian Telbis! Instanța a respins ca nefondat apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin împotriva sentinței de achitare a doctorului pentru spălare de bani!

După ce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție l-a trimis în judecată pe doctorul Sebastian Telbis pentru aproape 300 de acte materiale de luare de mită, s-a disjuns către Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin un dosar privind confiscarea extinsă a averii pentru spălare de bani. Tribunalul Arad l-a condamnat pe Sebastian Telbis pentru luare de mită, iar Curtea de Apel Timișoara a menținut sentința, însă Tribunalul Caraș-Severin l-a achitat pentru spălare de bani.

Pentru familia Telbis problemele nu se opresc însă aici. În urma anchetelor procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. „Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 1.201.624 Lei (aprox. 275.924,85 Euro), între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu soțul său de către TELBIS LUMINIȚA, judecător în cadrul Tribunalului Caraș-Severin”.

leader board 728 x 90 px

Având în vedere această diferență, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Timișoara în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Luminița Telbis împreună cu soțul, în perioada exercitării funcției publice.

Fosta judecătoare a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere transmis către ANI la începutul anului 2015. Luminița Telbis s-a pensionat și a încercat să intre în avocatură, dar nu a reușit să promoveze examenul.