Centrul Civic, reabilitat din fonduri europene!

Administraţia locală din Reşiţa vrea să ofere cetăţenilor un Centru Civic demn de municipiul de pe Bârzava. Acesta ar putea deveni, anul viitor, centru al unei zone metropolitane.

Planurile Primăriei Reşiţa se înmulţesc pe zi ce trece. Întrucât s-au schimbat dale peste dale în centrul oraşului, iar în momentul de faţă acestea sunt epuizate, reprezentanţii administraţiei locale pun piciorul în prag şi iau în considerare alte posibilităţi care pot satisface anumite nevoi ale cetăţenilor. Astfel, primăria şi-a propus ca anul 2014 să vină cu „un aer european”, mai exact, să transforme oraşul de pe malul Bârzavei în centru al unei zone metropolitane, pe bani europeni. În prezent, municipalitatea are în vedere întocmirea unor studii de fezabilitate şi identificarea surselor de finanţare pentru modernizarea acestuia.

M-aş bucura enorm ca, anul viitor, modernizarea centrului pe bani europeni să intre în lista de priorităţi. Dacă o să fim, şi sper să fim, centru metropolitan într-o zonă metropolitană, am convingerea că o să avem de-a face cu un centru estetic-funcţional care să satisfacă anumite nevoi. De exemplu, cele pietonale, ale unui carosabil, pentru că s-ar putea să fie nevoie de maşini agabaritice care să intervină în caz de incendii, sau chiar pentru eventuale manifestări”, explică edilul-şef Mihai Stepanescu.

Potrivit acestuia, începând de anul viitor chiar se va lua în considerare posibilitatea modernizării centrului, pentru că problema plăcilor de granit este una foarte veche, tratată superficial de-a lungul timpului.