Reşiţenii sunt invitaţi să redeseneze „centrul de unică folosinţă” al municipiului!

Primăria Municipiului Reşiţa organizează o dezbatere publică pe tema „Cum vă doriţi să arate din punct de vedere urban şi peisagistic Centrul Civic al Municipiului Reşiţa”. 

Reşedinţa de judeţ a Caraş-Severinului are, fără îndoială, una dintre cele mai puţin atrăgătoare zone centrale şi, totodată, printre cele mai triste şi plictisitoare. În Centrul Reşiţei nu se întâmplă mai nimic, nu e animaţie şi foarte rar e ceva mai multă forfotă. În plus, starea dalelor chinezeşti este dezastruoasă, deşi investiţia realizată pe vremea fostului primar, Liviu Spătaru, a costat milioane de euro. „Am mai spus-o și o repet: ceea ce s-a făcut în centrul orașului este o lucrare de unică folosință”, concluziona cu ceva timp în urmă actualul edil-şef, Mihai Stepanescu.

Reşiţenii sunt invitaţi să redeseneze centrul oraşului şi să-l transforme într-un punct de atracţie. „Primăria Municipiului Reşiţa organizează, în data de 17 decembrie 2014, la sediul administrativ din Piaţa 1 Decembrie 1918 nr. 1A, ora 13:00, o dezbatere publică pe tema  „Cum vă doriţi să arate din punct de vedere urban şi peisagistic Centrul Civic al Municipiului Reşiţa”. Propunerile, sugestiile, opiniile şi eventualele proiecte pe tema supusă dezbaterii se pot depune în vederea analizei la Centrul de Informare şi Relaţii cu publicul, camera nr. 1, parter, Corpul I al Primăriei Municipiului Reşiţa, P-ţa 1 Decembrie 1918 nr. 1A, până cel târziu în data de 2 decembrie 2014, ora 16.00, sau on-line pe adresa de e-mail resita@primariaresita.ro în atenţia Direcţiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului – doamnei arhitect şef Opriş Margareta, până la aceeaşi dată”, informează purtătorul de cuvânt al Primăriei, Roxana Topală.

Comments

 1. ovidiu says:

  PROPUN SA-I DATI LUI FILIPESCU CAT DE MULTI BANI CA ARE EL GRIJA !!! SA CHELTUIE BANII IN INTERES PROPRIU NU PENTRU CENTRU, CA TOT NU-I FACE NIMENI NIMIC !!! EXEMPLELE NU-SI AU ROSTUL.

 2. mortadella says:

  Da,sau lu Armasu-hharbuzaru-stekla camand că tot veni vorba sau lu ăia care fac deponeu, alti viteji antreprenori care cunosc parandaratu’. Am încredere , vă descurcati voi.

 3. Stefan says:

  Continuati sa redesenati pana cand veti ajunge cu visteria goala. Apoi dupa modelul PDL veti taia iarasi salariile bugetarilor si veti umbla la pensiile batranilor. Singurul sector pentru care merita imprumutati bani de la UE ori cheltuiti bani de la Buget este productia, industria si agricultura. V-ati pus intrebarea de ce le place occidentalilor sa va dea bani pentru panselute si fantani ? Pentru ca, voi fraierilor, sa nu faceti productie, sa nu le faceti concurenta cu manoperile voastre de rahat si mai mult decat atat sa le cumparati produsele. Produse importate. Judetul Caras-Severin are sansa sa ajunga Primul Judet de Cersetori…Europeni.

 4. mihai says:

  In orice caz ,trebuie si un bust al initiatorului ,pus chiar in centrul pietei!!

 5. mihai says:

  Daca in juriu se va afla si “arhitecta” opris,este clara valoarea actiunii!

 6. VASILIU MIRCEA PAUL says:

  Nu înțeleg prea bine ce se urmărește|dorește. Chestiunea dalajului este pur tehnică și ține MAI ALES DE EXECUȚIE.

  Cît privește lipsa ”forfotei” sînt mai multe cauze:
  – între primărie și hotel este un spațiu rece-beton, mult mai puțin prietenos decît în apropierea fîntînii (acolo, cînd vremea e frumoasă, chiar se forfotește);
  – hotelul devenind un fel de criptă (cenotaf) nu contribuie cu nimic la animația generală – dacă ar funcționa s-ar mai mișca niscai oameni pe lîngă el.
  – chiar dacă e vreme frumoasă de multe ori dinspre Valea Domanului trage ”țugul” și nu-ți vine să adaști prea mult.

  DAR toate astea sînt amănunte. Ceea ce mă îngrijorează profund este ”redesenarea d.p.d.v. urbanistic (NU urban) și peisagistic”. Intenția exprimată este de-a dreptul îngrozitoare avînd în vedere că Centrul Civic este una din puținele reușite ale administrației locale dinainte de 1989. Iar Dna Opriș ȘTIE perfect cine a fost autorul (premiat pentru asta): arhitectul Rudi Hudetz FOST COLEG CHIAR CU EA. Dincolo de eventualele interese pecuniare ascunse (foarte bine sesizate de ceilalți comentatori) gestul alterării Centrului Civic ar fi și o impietate față de ULTIMA REALIZARE SEMNIFICATIVĂ A NEMȚILOR CARE AU FONDAT ORAȘUL NOSTRU. Asta apropo de entuziasmul germanofil al ultimelor alegeri.

  ATENȚIE CETĂȚENI ! NU AJUNGE CÎT S-A DEMOLAT ? ATENȚIE PRIMĂRIE: CHIAR VREȚI SĂ FIȚI ”DEMNI CONTINUATORI” AI LUI CEAUȘESCU ?