FOTO: Noi modernizări în Centrul Civic!

Zona centrală a municipiului Reşiţa „va suferi”  o schimbare. După ce actualul legislativ local a înlocuit zeci, sute sau chiar mii de dale sparte, a venit vremea ca acest lucru să se repete. Este luată în considerare şi o modernizare a centrului pe bani europeni.

În urma procesului de îngheţ-dezgheţ şi tranzitarea centrului de către reşiţeni, în general, majoritatea dalelor din zona centrală a Reşiţei crapă şi se sparg cu uşurinţă. Cică de vină este acel material (adeziv) care le oferă stabilitatea. De altfel, Direcţia de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului, din subordinea municipalităţii, are în plan noi lucrări ce vizează înlocuirea plăcilor sparte şi fixarea dalelor dezlipite, însă există o problemă. Acestea s-au epuizat destul de repede, iar administraţia locală va trebui să recurgă la cumpărarea de noi plăci de granit. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, Centrul Civic a fost tratat superficial de-a lungul timpului.

Direcţia de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului Consiliului Local este obişnuită să reabiliteze anual centrul administrativ, or acum, nefiind dale disponibile pe stoc, va trebui să recurgem la cumpărarea altora şi sper să găsim, pentru că este o marmură adusă din China. Din păcate, acest centru de unică folosinţă, tratat superficial, în aparenţă estetic, nu mulţumeşte, nu este fezabil, nu este funcţional, nu răspunde cerinţelor, iar în comparaţie cu altele, cuvintele mele ar fi de prisos. Nu avem altă variantă, noi ne vom ocupa acum de reparaţii, iar ce vom face mai departe vom afla după ce vom intra în posesia unor sume de bani europeni, până atunci trebuie să-l întreţinem aşa cum este”, explică edilul-şef Mihai Stepanescu.

IMG_1371  IMG_1373

Potrivit conducerii Serviciului public de întreţinere şi reparare a patrimoniului, dalele ce au fost luate în custodie de SC.Urban S.R.L de la Primăria municpiului Reşiţa au fost folosite în totalitate la lucrările de reparaţii executate în perioada 2011 – 2013. Peste 2.300 de plăci de granit au fost montate în Piaţa 1 Decembrie 1918 (Centru Civic, Primărie, Casa de cununii), la Bl.5 de pe B-dul Alexandru Ioan Cuza şi în Parcul Siderurgistului din municipiu. Primăria plănuieşte ca în 2014 să reabiliteze Centrul Civic din fonduri europene.

IMG_1382  IMG_1377

IMG_1378  IMG_1381