Felix Borcean candidează independent, dar cu spate politic puternic și e favorit pentru încă un mandat de primar al Caransebeșului!

Dialogul de la distanță purtat de Marcel Vela și Felix Borcean a exclus definitiv varianta unei candidaturi a acestuia din urmă din partea PNL pentru Primăria Caransebeș. La fel de repede, Borcean a ales sub ce umbrelă politică va intra în bătălia electorală.

Borcean a surprins când, în redacția Express de Banat, a anunțat că și-ar mai dori o ultimă discuție cu Marcel Vela pe tema unei eventuale împăcări și candidaturi la Primărie din postura de liberal. A regretat a doua zi. Și asta pentru că Vela l-a desființat. N-a stat prea mult pe gânduri, deoarece toate celelalte partide cu pretenții de pe scena politică și-au manifestat intențiile de a-l avea pe Borcean membru și candidat. Și asta nu e deloc întâmplător. Potrivit sondajelor făcute la Caransebeș, Felix Borcean câștigă clar aproape în orice variantă. Chiar candidând independent!

CITEȘTE ȘI: Ultimul mesaj al primarului Borcean pentru președintele Vela: Adio, Marcel! La revedere, PNL! Ne vedem la alegeri!

„Mi s-a părut firesc să deschid o ușă de negociere cu partidul din care fac parte. E clar că nu mai este cale de discuții cu partidul din care fac parte. Mă întrebați de alte partide, nu știu dacă este cel mai prielnic moment să spun lucrul acesta, probabil că voi organiza o conferință de presă în următoarele zile și voi face precizări legate de discuțiile cu alte partide politice. Dar, atenție, fără afiliere! Vorbim de o candidatură cu susținere din partea anumitor forțe politice, dar fără ca eu să mă alătur politic, să am o adeziune la unul dintre aceste partide politice”, a declarat Borcean pentru expressdebanat.ro.

Practic, imediat după încheierea actualului mandat, Felix Borcean va demisiona din PNL, partidul neavând nici cea mai mică intenție să-l excludă. Va candida independent, cu susținerea unuia sau mai multor partide care nu vor avea candidați pentru funcția de primar, ci doar pentru Consiliul Local. „Asta este cu siguranță calea pe care o voi urma la alegerile din 27 septembrie, dacă vor avea loc. Discuții vor mai fi, bineînțeles. Eu spuneam, mai în glumă, mai în serios, că mi-aș dori susținere din partea mai multor forțe politice. Evident că fiecare își creionează strategia proprie. Dacă vor considera că e o situație oportună de a mă susține pe mine e bine, dacă nu, voi merge independent și partidele care mi se vor alătura vor fi partenerii mei politici în aceste alegeri”, a mai explicat Felix Borcean.

banner 970 x 250