Actele de proprietate ale caransebeșenilor vor fi actualizate gratuit! Deocamdată pentru cei din extravilan

Caransebeșenii pot beneficia de înregistrarea sistematică în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor. Conform legii, înregistrarea este gratuită.

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară – PNCCF este implementat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Programul presupune înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Pentru început se vor înregistra gratuit aproximativ 200 de imobile din municipiul Caransebeș în zona Mehala (strada Zlagnei spre Centură; strada Dumbravei; strada Pajiștei, zona de extravilan).

Acest proiect este un parteneriat între Guvernul României, oficiile de cadastru și primării, prin care oamenilor le vor fi aduse la zi, gratuit, actele de proprietate asupra imobilelor. Vor avea loc măsurători în teren, în acest scop proprietarii vor fi programați pentru a nu se crea cozi la ghișeul Primăriei.

„Cetățenii care dețin imobile în sectorul 105 – Mehala (Carbonifera Nouă) sunt rugați să se prezinte când vor fi solicitați pentru măsurători în teren și să prezinte actele asupra proprietății la teren sau la punctele de lucru din str. Piața Revoluției, nr. 1, Caransebeș – Compartiment Cadastru-Intabulări (persoane de contact: Ștefănuți Daniel Sebastian – șef serviciu și Feneș Vasile – inginer topograf); str. Episcopiei, nr. 8, camera 7, Caransebeș (persoană de contact – inginer Ghergher Cristian).”, se arată într-un comunicat emis de către Primăria Caransebeș.

Acesta este doar începutul înregistrării gratuite a imobilelor din extravilanul municipiului Caransebeș, urmând a se obține și alte finanțări pentru realizarea integrală a cadastrului gratuit în municipiul Caransebeș, venindu-se astfel în sprijinul cetățenilor.