Felix Borcean a detonat bomba în redacția Express de Banat: Vrea pace cu Marcel Vela și un nou mandat sub sigla PNL!

Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Edilul Caransebeșului e sigur de victorie în alegerile locale indiferent dacă va candida independent sau susținut de vreun partid ori chiar mai multe, însă îl invită pe liderul liberalilor cărășeni la masa tratativelor, pentru a negocia o împăcare care părea imposibilă.

Prezent aseară în redacția Express de Banat, Felix Borcean a făcut un anunț surpriză, care poate răsturna calculele hârtiei inclusiv în alegerile pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, competiție în care voturile multe de la Caransebeș cântăresc greu. La câte săgeți otrăvite și-au aruncat unul altuia, părea imposibil ca Felix Borcean și Marcel Vela să mai stea vreodată la aceeași masă. Politica este însă de cele mai multe ori asta compromisului și a negocierii, iar Borcean este primul care întinde mâna.

„Am fost la masă cu toți liderii politici importanți, mai puțin cu liderul meu. Aștept să se întâmple și lucrul acesta, de ce nu?! Normal că nu voi ține ușa închisă propriului partid. Am spus-o, nu am avut niciodată nimic cu partidul, am avut clinciurile mele cu președintele partidului. Suntem amândoi din Caransebeș și dacă ne lăudăm că ne place orașul nostru, ar cam trebui să colaborăm, să cooperăm. Ar fi o prostie, o tâmpenie din partea mea să nu discut cu propriul meu partid. Totuși, sunt liberal de 20 de ani, sunt mai vechi în partid decât foarte mulți membri actuali. Sunt membru din 1998 și nu uit lucrul acesta”, a mărturisit primarul Caransebeșului.

Cifrele din sondajele de opinie îl fac pe Borcean să discute de la egal la egal cu Marcel Vela despre o împăcare și o candidatură a primului pentru un nou mandat din partea PNL. La rândul său, ministrul de Interne nu s-a grăbit să-l excludă pe Borcean din partid, ci doar l-a marginalizat, un posibil semn că și Vela mai dă o șansă împăcării dintre cei doi. Dacă nu se va întâmpla asta, spune Borcean, de pierdut va avea în primul rând PNL. „Dacă nu ajungem la o înțelegere, voi candida, probabil, ca independent. Și o să câștig ca independent! Nu voi avea procentul pe care l-aș avea candidând din partea liberalilor. Scorul cel mai mare l-aș obține candidând din partea PNL. PNL ar câștiga astfel cu peste 50 la sută în Caransebeș. Dacă merg independent, vor fi șase sau șapte candidați și pot câștiga și cu 25 la sută. Dacă merg cu orice altă formațiune nu aș obține 50 la sută, dar sigur câștig. Îmi pare rău de situația în care este partidul, dar eu am intenția de a discuta, sunt deschis la discuții, însă o să fie o negociere și va fi dură, promit, nu o să mai fie ca în 2016. Eu oricum voi candida, asta e sigur, cu dosare, fără dosare, cu șicane și piedici”, a mai spus Felix Borcean.

Edilul-șef le-a amintit liberalilor că au greșit mult față de el. În primul rând pentru că l-au ignorat și izolat. În al doilea rând, pentru că au încercat să-i creeze probleme. Borcean dă totodată asigurări că el nu a scormonit după eventuale probleme ale altora și nici nu a dat pe cineva pe mâna organelor de cercetare penală, dar tot în acest context amintește de proverbul: „Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești”.

„Cred că e necesară o discuție, liberalii să-și aducă aminte de un primar pe care îl au în funcție, nu așa cum au făcut în 2019, când au venit în Caransebeș și m-au ignorat, nu atât Rareș Bogdan și Ludovic Orban, cât Marcel Vela și ceilalți membri!”, a concluzionat Felix Borcean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/