Fabrica Delphi din Moldova Nouă se închide! Cei 700 de disponibilizaţi sunt dirijaţi către subsidiarele companiei din Arad şi Timiş!

Cei 698 de angajaţi ai Delphi Packard Moldova Nouă vor rămâne, de la sfârşitul lunii martie 2018, fără locuri de muncă! Aceştia sunt îndemnaţi de companie să aplice pentru posturile disponibile în fabricile acesteia din judeţele Timiş şi Arad!

Agnieszka Przymusińska, Communications Manager, Central & Eastern Europe al Aptiv Electrical Distribution Systems România, a anunţat azi că Fabrica Delphi Packard din Moldova Nouă va închide porţile.

„În urma întâlnirii avute în data de 19 ianuarie cu reprezentanţii sindicatului, echipa de management Aptiv Electrical Distribution Systems Romania, a comunicat faptul că fabrica din Moldova Nouă nu mai poate să susţină un proiect complet din cauza constrângerilor cauzate de forţa de muncă limitată disponibilă în regiune. Pentru a desfăşura un proiect complet specific tipului nostru de industrie, bazat în principal pe forţa de muncă, e nevoie de un număr mai mare de angajaţi decât am reuşit să atragem din regiune. Am fost astfel nevoiţi să luam decizia de a ne ajusta operaţiunile din România.

Încetarea activităţilor de producţie în Moldova Nouă va avea loc la sfârşitul lunii martie, cu impact asupra a 698 de angajaţi. Vom face toate demersurile necesare împreună cu părţile implicate pentru a minimiza impactul negativ şi pentru a cauta soluţii care să-i ajute pe angajaţii afectaţi de această măsură.

În acest proces, ne-am angajat ca punerea în aplicare a deciziei să fie în conformitate cu legile şi reglementarile locale. Echipa de Resurse Umane va colabora cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Caraş-Severin, pentru a acorda tot suportul necesar. De asemenea va coopera cu alţi angajatori în vederea găsirii unor oportunităţi pentru angajaţi.

În acelasi timp, încurajăm angajaţii să aplice la posturile disponibile în fabricile noastre din Sânnicolau Mare, Ineu şi Centrul de Inginerie din Arad, punându-le la dispoziţie oferte de angajare”, anunţă Agnieszka Przymusińska, în numele companiei care deţine fabrica din Moldova Nouă.

Cel mai mare angajator din zona Moldova Nouă şi-a restrâns semnificativ activitatea în ultimul an. Dacă în 2015 la fabrica de aici lucrau peste 1.000 de oameni, în anul 2016 s-a ajuns ca Delphi Packard Moldova Nouă SRL să figureze la Oficiul Registrului Comerţului cu 1.877 salariaţi. Acum, acolo mai lucrează, aşadar, 698 de persoane, dar şi acestea vor rămâne fără locuri de muncă.

Potrivit ultimului bilanţ depus, cel de anul trecut, aferent activităţii desfăşurate de firmă în 2016, Delphi Packard Moldova Nouă SRL încheia acel an cu o cifră de afaceri de 378 milioane de lei şi un profit de 5 milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: 

Fabrica Delphi de la Moldova Nouă se extinde 

Controverse privind Fabrica Delphi! 

Număr record de locuri de muncă. Colosul Delphi se extinde tot mai mult!