Criză la Moldova Nouă. Primarul Torma îi dă întâlnire premierului Viorica Dăncilă! Și chiar prefectului Matei Lupu!

Edilul-șef al orașului de la Dunăre caută deja soluții pentru ceea ce el numește un moment de criză, după ce Delphi a anunțat oficial că își închide fabrica de la Moldova Nouă. Adrian Torma îi va expune situația primului-ministru și ministrului Economiei!

Înainte de toate, Torma subliniază că plecarea celor de la Delphi din oraș e speculată de adversarii săi politici, care dezinformează opinia publică cu scopul de a pune în spatele său o vină pe care nu o are. Acesta susține că Delphi a fost sprijinită de către Primăria Moldova Nouă în perioada primarului Chisăliță și că în mandatul lui Matei Lupu doar s-a anunțat un ajutor de stat care, în realitate, n-ar mai fi venit.

Binomul, fără cașcaval

PSD știe doar să mintă! În momentul venirii Delphi în zonă, aceeași «camarilă de impostori» adunată sub umbrela PSD Moldova Nouă, a dat afară patru consilieri locali care au încălcat linia impusă de binomul Lupu – Băleanu, care nu mai putea ajunge la «cașcaval». Să nu uităm că PSD a condus orașul în frunte cu câștigătorul la loz al funcției de primar în perioada 2000 – 2008, când s-a închis definitiv Moldomin, având în anul 2000 peste 5000 de angajați”, acuză Adrian Torma.

Strategia națională nu o face primarul!

Edilul mai spune că el este cel care a deschis în discuțiile cu cei de la Delphi subiectul învățământului dual, prin care liceul din oraș să poată forma profesioniști, nu minieri pentru că la Moldova Nouă toate minele s-au închis. „Am avut contact continuu cu reprezentanții Delphi, dar din păcate strategia la nivel național nu o poate impune primarul. De ce nu oferim ajutor de stat marilor investitori?! Aceeași problemă este și în Oravița, Anina, Oțelu Roșu, Bocșa sau Reșița. Primăria Moldova Nouă a oferit maximum ce putea partenerului și, din acest punct de vedere, ca primar nu aveam alte pârghii”, a explicat primarul Torma.

Se ajunge la premier!

Aproape 700 de oameni rămân fără locuri de muncă în luna martie, odată cu închiderea Delphi Moldova Nouă. Situația era oarecum cunoscută, astfel că s-au căutat deja soluții. Mai mult, Torma e gata să ceară sprijin într-o problemă atât de serioasă chiar și celor cu care schimbă replici dintre cele mai dure. „În următoarele săptămâni vom acorda maximă atenție identificării unor investitori interesați de forța de muncă calificată din Moldova Nouă, de facilitățile în infrastructura existentă și vom oferi tot ce poate oferi Primăria pentru a-i motiva pe cei interesați. Voi transmite o scrisoare cu situația apărută doamnei prim-ministru și Ministrului Economiei, solicitând o întâlnire. Voi solicita o întâlnire cu toate instituțiile abilitate din județ și cu toți deputații și senatorii de Caraș-Severin și Timiș pentru identificarea de soluții. Și, în final, pentru a demonstra că orgoliul nu face parte din activitatea mea de primar, voi înainta o scrisoare către actualul prefect Matei Lupu, cu care poate nu am cele mai bune relații, dar cred că acum trebuie să demonstrăm amândoi că ne respectăm comunitatea care ne-a acordat deosebita onoare de a fi primari ai orașului Moldova Nouă și împreună să identificăm soluția de ieșire din această criză”, a mai declarat primarul Torma.

CITEȘTE ȘI:

Fabrica Delphi din Moldova Nouă se închide! Cei 700 de disponibilizaţi sunt dirijaţi către subsidiarele companiei din Arad şi Timiş!