Controverse privind Fabrica Delphi!

explo 1000x200

Zvonul că societatea care a creat mii de locuri de muncă în Clisura Dunării s-ar închide i-a alarmat pe locuitorii din Moldova Nouă.

Producţia societății din Clisura Dunării se extinde pe zi ce trece, aşa cum, de altfel, au şi promis reprezentanţii companiei la începutul acestui an. Informațiile neîntemeiate cum că s-ar închide sunt categoric spulberate. Oraşul de la malul fluviului dispune în momentul de faţă de o mare creştere a cererii de forţă de muncă, astfel încât eventualele discuţii privind închiderea Fabricii Delphi din oraşul Moldova Nouă nu sunt luate în seamă de autorităţile locale. Compania se concentrează în prezent pe implementarea mai multor proiecte noi de producţie, investiţia fiind una şi mai mare odată cu extinderea halei.

,,De trei ani se tot vorbeşte că se va închide fabrica, însă acum sunt situații când au comenzi foarte mari, lucru care, de exemplu, s-a întâmplat luna trecută. Oamenii au fost şi sunt foarte bine plătiți, au parte de anumite facilități dacă lucrează în weekend. Bineînţeles, sunt și perioade când nu sunt comenzi foarte multe, iar atunci lucrează normal, pe schimburi. Deci nu se pune problema de închidere sau ceva de genul acesta, pentru că în hala nouă care se face, de exemplu, sunt investite câteva mii bune de euro”, a declarat pentru www.expressdebanat.ro Matei Lupu, primarul din Moldova Nouă.

Recrutează personal!

De altfel, conducerea Fabricii Delphi mai pregăteşte zilele acestea aproximativ 200 de oameni pentru diferite posturi vacante. Administraţia locală sprijină investitorii pentru ca piaţa muncii să se dezvolte tot mai mult în Clisura Dunării. ,,Primăria a pus la dispoziţia oficialilor de la Delphi o sală din cadrul Centrului de Afaceri din oraş, pentru a-i putea pregăti pe cei 200 de oameni. În luna martie sau aprilie a anului viitor sper să fie gata și amenajarea noii hale, pentru ca reprezentanţii companiei să atingă ceea ce şi-au propus, şi anume un număr de 2.000 de angajați”, a mai adăugat Matei Lupu.