Mascaţii au descins la firmele de distribuţie

Dis-de-dimineaţă, oamenii legii şi-au îndreptat atenţia asupra a două mari societăţi de distribuţie din Caraş-Severin. Mascaţii păzesc sediul firmei Miruna.

UPDATE, ORA 13.30. Gradimex, în atenția polițiștilor
În urmă cu doar câteva momente, oamenii legii au părăsit incinta societății Gradimex, de unde au colectat mai multe probe, pentru analiza ulterioară.

Geta Feieș, cea care administrează firma de distribuție, a fost adusă mai târziu la sediul firmei, în jurul orei 12.00, însoțită de unul dintre angajați, dar și de un polițist.

geta_gradimex

Femeia s-a declarat revoltată de faptul că presa se afla în fața imobilului și după câteva mustrări aruncate ziariștilor a intrat în firmă. Ulterior, probele colectate de oamenii legii au fost scoase din societate pe ușa din interior. Și managerul a părăsit subtil sediul firmei.

UPDATE, ora 10.00. Percheziţii în şapte locaţii

Poliţia a oferit mai multe detalii despre descinderile din această dimineaţă la sediile mai multor societăţi comerciale, suspectate de evaziune fiscală în urma căreia s-ar fi creat un prejudiciu de 1.000.000 de lei.Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, efectuează nouă percheziţii (şapte în judeţul Caraş-Severin şi două în Timiş) la sediul unor societăţi comerciale. Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.000.000 lei. La acţiune participă 50 de poliţişti, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin urmând a fi aduse pentru audieri 15 persoane. În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii”, se arată într-un comunicat al IPJ primit la redacţie.


UPDATE 09.50

Percheziţiile au avut loc în două locaţii din judeţul Caraş-Severin şi şapte din Timiş. Prejudiciul estimat se ridică la peste 1 milion de lei. Acţiunea este organizată de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a fraudelor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

UPDATE 09.15

Niciunul dintre angajaţii societăţii comerciale nu are voie să părăsească firma. De altfel, unul dintre aceştia a încercat să plece cu o borsetă în mână, însă mascaţii au vrut să îl percheziţioneze şi angajatul a intrat înapoi în societate. În urmă cu doar câteva momente, patronul firmei, Marin Belei, a părăsit sediul de pe Calea Timişoarei în jeep-ul său luxos şi a declarat că nu ştie ce instituţie ar face controale. Ar putea fi DIICOT, DNA sau Poliţia Economică. La sediul firmei a ajuns şi fostul viceprimar al Reşiţei, Cristian Panfil, ginerele lui Marin Belei. Aceeaşi acţiune este în plină desfăşurare şi la firma de distribuţie Gradimex.

Rămâi alături de Express de Banat. Revenim cu imagini video de la locul faptei!