Jandarmii, la cursuri!

 Jandarmii reșițeni au cinstit Săptămâna Prevenirii criminalității printr-un proiect de formare în prevenirea consumului de droguri. Oamenii legii au avut în agenda acestei săptămâni un plan de activități pentru prevenirea și diminuarea criminalității. Cu ocazia evenimentului, jandarmii au fost studenți pentru patru zile.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin a solidarizat cu vecinii polițiști prin ințierea sesiunii de Formare de bază în domeniul prevederii consumului de droguri. Sesiunea a fost planificată la inițiativa Agenției Naționale Antidrog. Activitatea i-a vizat în primul rând pe jandarmii responsabili cu combaterea infracționalității stradale. Astfel, 25 de jandarmi au participat timp de patru zile la ampla sesiune de formare.

Cele patru zile de cursuri au venit ca o completare în formarea profesională a jandarmilor. Prin acest proiect s-a urmărit îmbogățirea cunoștințelor pe care specialiștii inspectoratului le aveau deja în domeniu. Tema dezbătută a fost exclusiv influența drogurilor ilegale asupra consumatorilor. Oamenii legii au fost familiarizați cu aspecte referitoare la tendințele fenomenului în România, semnele consumului de droguri, cadrul legal şi sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor, cu scopul de a le forma acestora anumite noţiuni şi concepte teoretice pentru prevenirea consumului de droguri.